Місто

​У Житомирі чистять від іржі та фарбують пішохідний міст

30 July 2020, 16:59

У житомирському парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна 30 липня дві бригади комунальників відчищають поручні та фарбують пішохідний міст. Про це розповів директор КП «Експлуатація штучних споруд» Володимир Сидорчук.


«На даний час проходять роботи по поточному ремонту: йде фарбування підвісного мосту в парку Гагаріна. Як ви бачите, працює дві бригади - одна бригада працює з підготовки, робітники зачищають шліфувальними машинками та ґрунтує. Друга бригада йде за ними і фарбує міст. Хочемо підчистити від іржі, щоб зберегти метал і міст на довше для наших житомирян. У нас немає фахівців-верхолазів. Але три роки тому ми там, де не ходять люди, провели капітальний ремонт. Трохи знизу, пофарбували всі пілони. Але тут же пішохідна зона. І народ в нас простий, оббиває, обмальовує, обтирає ногами. І нам трохи доводиться «фарбувати мосту губи», щоб він трошки красивішим був. Фарба коштує 2,5 тисячі гривень. Фірма надала гарантію та сертифікат. Є спеціальний ґрунт для іржавих поверхонь і фарба. Фарба, ніби як вкриває резиновим покриттям, тримається трохи довше. Скільки вона простоїть - будемо бачити. Тобто, ґрунт і фарба в нас коштувала аж 2, 5 тисячі гривень. А вартість робіт ми можемо назвати по закінченню», - каже Володимир Сидорчук.

Полущена фарба, іржа, недоречні написи та побиті ліхтарі такий вигляд 5 травня мав підвісний пішохідний міст у парку культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна - дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, на початку грудня 2016 на підвісному мосту комунальники монтували нове освітлення. Підсвічений міст у парку Житомира з висоти пташиного польоту тут. Наприкінці жовтня 2017 року з мосту було викраде деяке обладнання на 174 тис. грн. А в квітні 218 року комунальники почали відновлювати освітлення на пішохідному мосту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пішохідний міст парк Гагаріна  
Матеріали по темі