Здоров'я

Заборонили роботу ринків та масові заходи – в районі Житомирської області посилили карантин через перші три випадки COVID-19

31 July 2020, 11:19

На території Ємільчинської селищної ради з 30 липня заборонили масові заходи, роботу ринку, вуличну торгівлю і обмежили час роботи закладів торгівлі через виявлений COVID-19 у місцевої жительки.

Про це повідомляють на сторінці Ємільчинської селищної ради у Facebook.

«У зв'язку з ускладненням епідемічної ситуації та виявленням на території Ємільчинської селищної ради випадку захворювання на COVID-19 комісія одноголосно вирішила заборонити з 30 липня 2020 року:

  • проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
  • роботу комунального підприємства Ємільчинської РСС "Кооперативний ринок" та вуличну торгівлю в населених пунктах;
  • роботу торговельних закладів дозволити до 21.00.
  • Керівникам закладів, установ незалежно від форм власності щоденно проводити санітарну обробку приміщень і прилеглої території.

Контроль за дотриманням карантинних заходів здійснювати представникам Ємільчинського відділення Новоград-Волинського відділу ГУНП України Житомирської області, Ємільчинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, селищної ради спільно з громадським формуванням «Межиріччя», – йдеться у повідомленні.



Також на сторінці селищної ради опублікували роз’яснення для жителів ОТГ, в якому зазначають, що хвора на коронавірус жінка перебуває в Новоград-Волинській лікарні, а контактні особи не дотримуються режиму самоізоляції.

«Не розкриваючи особистих даних хворої, варто ще раз підтвердити, що жінка захворіла на коронавірус та перебуває на стаціонарному лікуванні Новоград-Волинського ТМО. Медиками та фахівцями встановлено коло контактних осіб, із якими проведено бесіди щодо необхідності дотримання самоізоляції. В мікрорайоні вул. Військова всі всіх знають не лише в обличчя, але й за поведінкою, то вже багатьом відомо, що ці особи режиму самоізоляції не дотримуються, з потребою та без блукають селищем та, вірогідно, розносять COVID-19 навколо себе. А враховуючи, що наше селище невеличке і для всіх жителів території біля «Приват Банку», вул. Військова, Н. Тихого, кав’ярні «На кругу», базару і т. д. давно стали місцями зустрічі, спілкування людей, то нині ці скупчення ймовірні осередки поширення коронавірусу (про маски чи соціальну дистанцію там годі казати!). До слова, за неофіційною інформацією в селищі близько десятка осіб самостійно пішли на самоізоляцію в зв’язку з підозрою на захворювання ГРВІ чи COVID.», – зазначають в дописі.

\

Як повідомляв Житомир.info,23 липня за період карантину в Ємільчинському районі зафіксували перші лабораторно підтверджені випадки COVID-19: захворіли працівники агрофірми. 29 липня хворобу діагностували у жительки смт Ємільчине.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ємільчинський район коронавірус карантин ринки самоізоляція  
Матеріали по темі