Здоров'я

У Житомирській області два пацієнти з коронавірусом на апаратах ШВЛ, 12 – на кисневій підтримці, - начальник УОЗ

3 August 2020, 10:58

У Житомирській області на стаціонарному лікуванні зараз перебуває 82 пацієнти з підтвердженим діагнозом COVID-19, з них дві людини – на апараті ШВЛ, 12 – на кисневій підтримці.

Про це на брифінгу 3 серпня повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

«На жаль, ситуація в області у нас не покращується, а навпаки – погіршується. З сьогоднішнього дня наша область входить в зону «жовтого» рівня епідемічної ситуації. За останню добу у нас проведено 188 ПЛР-обстежень і, на жаль, 27 із них позитивних. За останній тиждень у нас проведено 1537 обстежень і в загальній кількості захворіло на COVID-19 225 пацієнтів. Сьогодні в стаціонарах йде підвищення (кількості) госпіталізованих, за тиждень було 123 виклики екстреної медичної допомоги, 95 пацієнтів госпіталізовано. На стаціонарному лікуванні сьогодні знаходиться 82 пацієнти, на жаль, двоє з них важких – знаходяться на штучній вентиляції легень і потребують серйозної інтенсивної терапії, 12 людей знаходяться на кисневій підтримці. Хочу акцентувати увагу на те, що пацієнти, які зараз знаходяться на стаціонарному лікуванні, це пацієнти, в основному, середньої важкості і важкі. 343 пацієнти у нас знаходяться на амбулаторному лікуванні», - сказав Микола Суслик.

Нагадаємо, станом на ранок 3 серпня в Житомирській області зафіксовано 38 летальних випадків від COVID-19. Загалом з початку епідемії в Житомирській області коронавірус підтверджено у 1948 пацієнтів, в Україні зафіксовано 73158 випадків COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, за даними інтерактивної карти МОЗ, у Житомирській області 4 міста та 4 райони потрапили до жовтої зони по поширенню коронавірусу, решта – «зелені».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Суслик ШВЛ  
Матеріали по темі