Події

У Житомирській області в 27-річної жінки, яка жорстоко побила однорічну доньку, хочуть забрати п’ятеро дітей

3 August 2020, 13:26

У Житомирській області рідна мати побила однорічну дівчинку. На допомогу сусідів покликали інші діти, яких у сім'ї п'ятеро. Коли вони прибігли, маленька Надійка була уся синя. Виявилося, що мати дівчинки пиячить, і поліція не раз складала на неї протоколи.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Дівчинка опинилася в реанімації після того, як її побила мама.

«Дитина була із забоями м'яких тканин обличчя, гематоми. У стані середньої важкості», - говорить Володимир Волощук, в. о. медичного директора Радомишльської ЦРЛ.

За два дні у лікарні Надіної мами жодного разу не було. Біля ліжечка малечі чергує бабуся Валентина. Про те, що її донька побила онучку, дізналася від сусідів.

У її 27-річної доньки п'ятеро дітей, розповідає пані Валентина. Малі від різних батьків, які живуть окремо. Пити жінка почала кілька років тому і жодні вмовляння кинути - не допомагали.

«Після цього випадку я не віддам дітей. Вже вона свій шанс упустила», - говорить бабуся Валентина Бондар.

Поки пані Валентина з найменшою онукою у лікарні, інших доглядає бабуся двох старших дітей Людмила. Жінка не може відійти від шоку: хоч і знала, що колишня невістка п'є, але щоб била дітей – не помічала.

Натомість у поліції не дивуються і кажуть, що через пияцтво мами родина в них вже давно на обліку.

«Поліцейські порушували питання про доцільність перебування дітей у родині, оскільки там не створено належних умов для їх виховання», - зазначила керівник відділу зв'язків з громадськістю ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко.

Однак соцслужби були проти. Фахівець із соціальної роботи Потіївської ОТГ Валентина Демиденко на посаді лише місяць, проте вже двічі встигла відвідати родину. Зізнається, що жінку їй було шкода.

«Вона неодноразово просилася, що це востаннє. Я їй вірила, бо бачила каяття в очах», - зазначає Валентина Демиденко.

Родина здебільшого жила на гроші, які жінка отримувала як багатодітна мати-одиначка.

«Співмешканці намагалися перекласти вину один на одного, але за останньою інформацією, травм завдала 27-річна матір через те, що дитина, на її думку, неналежно поводилась», - говорить Алла Ващенко.

Дітей жінці вже не віддадуть, кажуть у соцслужбі. Поки малих лишать у бабусь, а далі їхню долю вирішуватиме суд.

«Є такий варіант, що старших забере одна бабуся - чоловікова мама, а трьох забере Аніна мама», - говорить Валентина Демиденко.

Поки бабусі домовляються, поліція розпочала кримінальне провадження.

Як повідомляв Житомир.info, в одному із сіл Радомишльського району 29 липня 2020 року нетвереза мати побила доньку, якій 1,3 роки: дівчинку з синцями і забоями на обличчі та голові госпіталізували до лікарні, де діагностували закриту черепно-мозкову травму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина побої лікарня багатодітна поліція  
Матеріали по темі