Влада

​Родини загиблих АТОвців з 1 серпня отримуватимуть доплати до пенсій по втраті годувальників

3 August 2020, 15:09

Уряд встановив доплату до пенсії родинам загиблих під час участі в АТО/ООС.

Про це 3 серпня повідомив Урядовий портал з посиланням на інформацію Міністерства у справах ветеранів України.

«З 1 серпня 2020 року члени родин загиблих військовослужбовців будуть отримувати державну адресну допомогу до пенсійної виплати. Таке рішення було прийняте сьогодні на позачерговому засіданні Уряду, за ініціативи Президента України», - йдеться у повідомленні.

Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. В разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сім'ї, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не досягає до 6100 гривень на кожного із зазначених членів сім’ї.

Поставою передбачається призначити доплату 9-м тисячам членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час безпосередньої участі в АТО/ООС.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, Пенсійний Фонд України вже з 1 серпня 2020 року має забезпечити перерахунок пенсії, за матеріалами пенсійних справ.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році в області розподілили 33,6 млн грн держсубвенції на придбання житла для 39 військових, в тому числі трьом родинам загиблих учасників АТО/ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія допомога родини загиблих АТО ООС доплата уряд  
Матеріали по темі