Суспільство

У головному управлінні ПФУ в Житомирській області нагадали про автоматичне призначення пенсій та роботу в умовах карантину

6 August 2020, 14:30

Пенсійний фонд України з 1 липня впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Про це 6 серпня нагадали в головному управління ПФУ в Житомирській області.

«Послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Сервіс дозволяє надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію завчасно та провести перевірку наявних у Пенсійному фонді даних. За результатами опрацювання анкети – заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС повідомлення, засобами вебпорталу та через мобільний додаток», - йдеться у повідомленні.

Користувач, який не є пенсіонером та який авторизувався на вебпорталі Фонду за допомогою КЕП, має заповнити атрибути анкети, додати скановані копії документів (обов’язкові та ті, які вважає за необхідне надати для підтвердження його права на певні доплати та пільги), підписати анкету-заяву КЕП та надсилає її до органу Фонду.

«З початку роботи е-сервісу, заяви для призначення пенсій в автоматичному режимі подали 179 мешканців Житомирщини. На підставі поданих анкет – заяв, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області автоматично призначено пенсії 113 особам», - інформує обласне управління ПФУ.

Там також нагадали про умови роботи районних відділень ПФУ під час карантинних обмежень.

«По автоматичному призначенню пенсіонери до нас не ходять, вони подають документи самостійно через вебпортал електронних послуг. Щодо обслуговування пенсіонерів, то людину можуть викликати, якщо в матеріалах пенсійної справи не вистачає якихось документів. В умовах карантину ми працюємо в обмеженому режимі й в іншому графіку – з 10:00 до 19:00 без обідньої перерви. Обслуговування йде через бокси, на вулиці завжди присутній координатор, яка надає відповіді на запитання. Людей обслуговують дотримуючись черги», - розповіли в пресслужбі головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня 2020 року в Україні провели перерахунок пенсій: пенсії було підвищено 262,8 тис. осіб, середній розмір підвищення – 195,45 гривні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія ПФУ карантин  
Матеріали по темі