Події

​На околиці Житомира патрульні зупинили таксі і виявили у водія 2,13 проміле алкоголю, чоловік спробував відкупитися

13 August 2020, 12:21

На провулку 5-му Березівському в Житомирі патрульна поліція зупинила автомобіль Skoda Fabia. У водія виявили ознаки сп’яніння, що підтвердив і "Drager": 2,13% проміле алкоголю.

Про це 13 серпня повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області і опублікувала фото затриманого автомобіля, на якому видно «шашечки» служби таксі.

«Водія, що керував автомобілем з ознаками сп'яніння та мав намір уникнути відповідальності — затримали патрульні. 12 серпня під час патрулювання провулку 5-й Березівський інспектори поліції зупинили автомобіль Skoda Fabia. У ході перевірки документів патрульні поліцейські виявили у водія ознаки алкогольного сп'яніння, як наслідок громадянину запропонували пройти огляд на стан сп'яніння на місці за допомогою приладу "Drager". Під час контрольного видиху повітря, прилад зафіксував, результат у 2,13 % проміле. Аби уникнути адміністративної відповідальності водій автомобіля Skoda запропонував патрульним поліцейським неправомірну вигоду», - йдеться у повідомленні.

Патрульні попередили водія, що дані дії передбачають кримінальну відповідальність, однак чоловік проігнорував слова патрульних та кинув кошти на багажник службового автомобіля.

Для документування факту надання неправомірної вигоди на місце зупинки патрульні поліцейські викликали працівників слідчо-оперативної групи.

Надалі, під час оформлення адміністративних матеріалів чоловік поводив себе агресивно, зухвало, виражався нецензурно лайкою.

«У підсумку патрульні поліцейські оформили на чоловіка протокол за ч.1 ст. 130 КУпАП (Керування ТЗ в стані алкогольного сп'яніння), ст. 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), ст. 185 (Невиконання законної вимоги поліцейського), а також винесли постанову за порушення правил дорожнього руху», - повідомили в патрульній поліції.

Автомобіль порушника, котрий суттєво перешкоджав дорожньому руху — евакуювали.


Зазначимо, що 2,13 проміле алкоголю прирівнюється до середнього ступеню сп’яніння, при якому порушується координація рухів та мовлення, з’являється роздратування та агресія.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 6 серпня 2020 року на проспекті Незалежності в Житомирі патрульні зупинили Nissan Leaf служби таксі «ЕКО-таксі+», водій якого був у стані наркотичного сп’яніння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: таксі алкоголь сп'яніння штраф  
Матеріали по темі