Влада

​Держава компенсувала 25 млн грн за житло для поранених учасників АТО з Житомирської області, загальна потреба - 120 млн

13 August 2020, 18:04

25 родин поранених та загиблих учасників АТО/ООС отримали сертифікати на грошову компенсацію за придбання житла. 13 серпня сертифікати вручили військовослужбовцям, які отримали поранення, та членам родин загиблих. Загалом з державного бюджету на компенсацію за придбання житла для учасників бойових дій виділено майже 25,5 мільйонів гривень. За словами голови Житомирської ОДА, обласна влада й надалі продовжує звертатись до центральних органів влади, втім, через кризову ситуацію спричинену пандемією коронавірусу поки невідомо, чи будуть ще виділяти гроші з державного бюджету.

«Цього року ми ще чекаємо на субвенцію. Поки я не готовий про це щось сказати, бо COVID-19, на жаль, забрав частину коштів і з цього також. Але ми маємо надію, що гроші будуть. Ці програми точно не будуть зупинятись і будуть виконуватись далі. Ми отримали програму, яка раніше розроблялась і далі будемо її тільки розвивати від наповнення бюджету», - каже голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.


В адміністрації кажуть: 25 мільйонів гривень хоч і не малі гроші, втім, не покривають потребу учасників бойових дій та їх родин. Для допомоги усім, потрібна сума майже в п’ять разів більша.

«Потреба є ще надзвичайно велика - 120 мільйонів. Ми розуміємо, що війна триває і ця потреба, на жаль, можу сказати, що не буде зменшуватись, а буде тільки збільшуватись. Але ми будемо компенсувати, будемо компенсувати родинам загиблих наших героїв, ми будемо компенсувати нашим хлопцям, які чекали і чекають. Я вже казав, що двоє миротворців, які виконували місію в Афганістані, отримали сертифікати. І будемо мати надію, що виділення коштів на це буде тільки збільшуватися», - сказав Віталій Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням КМУ від 1 липня 2020 року Житомирська область отримала 23 млн 770 тис. 886 грн субвенції на житло для військовослужбовці, які брали участь у відсічі збройній агресії на Донбасі та отримали поранення.

Нагадаємо, з державного бюджету Житомирській області виділили 1,9 млн грн на придбання житла учасникам бойових дій на території інших держав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поранені військові житло компенсація АТО/ООС  
Матеріали по темі