Суспільство

За 7 місяців у Житомирській області сказ виявили у 9 собак і 8 котів

21 August 2020, 11:50

Упродовж січня-липня 2020 року в Житомирській області зареєстрували 23 випадки сказу тварин. За аналогічний період минулого року цю небезпечну хворобу виявили у 22 тварин.

Таку інформацію 21 серпня Житомир.info надали у пресслужбі головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Найбільше виявлених випадків сказу – серед собак: цьогоріч інфекційне захворювання виявили у 9 псів. Захворіли також 8 котів, 5 лисиць червоних та ще одна дика тварина.

Найбільше випадків сказу цього року зареєстрували у Новоград-Волинському районі – 4 (2 – у лисиць та по одному в котів і собак), у Бердичівському районі – 3 (у двох собак та в однієї лисиці), у Ружинському районі – 3 (у двох котів та одного собаки), у Попільнянському – 2 (у двох собак), у Коростенському – 2 (в однієї лисиці та в ще в однієї дикої тварини). По одному скаженому коту виявили в Андрушівському, Коростишівському, Баранівському і Пулинському районах. По одному випадку сказу зафіксували у Ємільчинському та Чуднівському районах (у собак).

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2020 року в місті Баранівка Житомирської області кіт подряпав свою господиню. У зв’язку з підтвердженим випадком сказу кота у місті ввели карантинні обмеження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ Держпродспоживслужба собака кіт  
Матеріали по темі