Здоров'я

У Житомирській ОДА розповіли про випадки повторного інфікування пацієнтів COVID-19 та сімейні спалахи коронавірусу

25 August 2020, 11:17

У Житомирській області є випадки, коли пацієнти, які перехворіли коронавірусом, ще раз інфікувались і перенесли хворобу у важкій формі.

Про це 25 серпня під час онлайн брифінгу розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

«Ми маємо підтверджені випадки стаціонарного лікування, де пацієнти, які були інфіковані, перенесли перший раз в легкій, або стані середньої важкості захворювання, вилікувались, ПЛР підтвердив негативний аналіз, але через певний період повторно захворіли і нажаль повторне інфікування в перебігу було важким», - зазначив Микола Суслик.


Про кількість таких хворих та райони, де зафіксовані випадки повторного інфікування, Микола Суслик повідомив, що інформацію надасть пізніше.

Також начальник управління охорони здоров’я уточнив, що в області фіксують сімейні спалахи коронавірусу.

«В організаціях, на підприємствах у нас немає спалахів COVID-19. Є сімейні спалахи і збільшення інфікування особливо в Коростенському районі. Це говорить про те, що люди, які захворіли і мають паідтверджений COVID-19, контактують з своїми родичами і знайомими і таким чином серед населення поширюється інфікування», – розповів Микола Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 25 серпня у Житомирській області за добу виявили 59 нових випадків коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Суслик брифінг спалах  
Матеріали по темі