Місто

​Виконком затвердив регламент, за яким працюватимуть житомирські школи з 1 вересня

25 August 2020, 11:25

25 серпня виконавчий комітет Житомирської міської ради зібрався на позачергове засідання, аби затвердити регламент роботи закладів середньої освіти.

«1 вересня ми відкриваємо школи, нашим завданням було, щоб діти отримували знання саме у шкільному просторі, а не дистанційно. Ми зробили усе, щоб підготувати школи до відкриття: з бюджету буди виділені необхідні кошти на дезінфікуючі засоби і в нас немає потреби збирати ці кошти з батьків. Єдине – ми розуміємо, що маска – це індивідуальний засіб і потрібно, аби батьки подбали про безпеку своїх дітей. І сьогодні ми усі зібралися для того, щоб затвердити регламент роботи закладів середньої освіти міста Житомира з 1 вересня. Відпрацювали з кожною школою індивідуально, бо школи відрізняються і за чисельністю учнів, і за можливістю території, наявністю окремих корпусів, додаткових входів і т.д.», - зазначив мер Житомира Сергій Сухомлин.

Заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко зазначила, що розроблений регламент роботи закладів освіти на основі нормативних документів, постанов головного санітарного лікаря, а також листів-рекомендацій, що надійшли з міністерства охорони здоров’я та міністерства освіти і науки.

Перш за все, режим роботи закладів середньої освіти залежатиме від рівнів епідемічної безпеки. При зеленому рівні школи працюватимуть в звичайному режимі. При жовтому та помаранчевому рівнях заклади освіти також працюватимуть, але діятимуть певні правила протиепідемічної безпеки: передбачається змішане навчання з метою дотримання соціальної дистанції, яке полягає у поділі класу на групи і відвідування закладу по черзі (наприклад, через день, чи через тиждень). У червоній зоні – заборонятиметься відвідування закладів освіти і застосовуватимуться технології дистанційного навчання.

Виконком погодив розроблений регламент. Далі кожна школа на основі даного регламенту має розробити власні індивідуальні плани роботи. При цьому для дітей з 1 по 5 клас рекомендовано організувати щоденне навчання, з 6 по 11 клас – рекомендовано організувати змішане навчання.

За словами Світлани Ковтуненко, деякі уроки, за можливості, проводитимуть на свіжому повітрі, для проведення уроків використовуватимуть також інші приміщення – спортзали, актові зали, майстерні і т.д. Частина шкіл розроблять індивідуальні плани, аби уроки в окремих класах розпочинались у різний час і т.д.

Також в департаменті освіти розробили пам’ятки для батьків, в яких звертають увагу на правила поведінки та правила гігієни в закладі освіти, а також на питний режим – обов’язкова наявність індивідуальної пляшки з питною водою. Також діти повинні мати індивідуальні засоби захисту – маски.




Відео з трансляцією засідання виконкому тут. Текст затвердженого регламенту роботи закладів середньої освіти тут.

Більш детально про роботу житомирських шкіл у новому навчальному дивіться у відеосюжеті на Житомир.info.

Нагадаємо, для житомирських шкіл закупили антисептики і термометри, а керівництву закладів доручили розробити індивідуальні моделі навчання.

Поради житомирської вчительки та мами двох школярів стосовно того, яке шкільне приладдя варто придбати, а на що не слід витрачатися, слухайте у відеосюжеті від 18 серпня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, 30 липня МОЗ оприлюднило рекомендації для шкіл, як організувати освітній процес під час карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа освіта навчання карантин  
Матеріали по темі