Місто

Міська влада хоче започаткувати та щорічно проводити на початку вересня арт-фестиваль «День житомирянина»

28 August 2020, 17:31

В центрі Житомира у перші вихідні вересня хочуть провести культурний арт-фестиваль «День житомирянина».

Відповідний проєкт рішення виконкому 28 серпня оприлюднили на сайті міської ради.

«З метою єднання житомирян всіх країн світу, які народилися в цьому місті, які жили в цьому місті, які сьогодні живуть в цьому місті, життя та діяльність яких пов’язані з Житомиром, задля створення умов для привітання кожного містянина, на виконання рішення міської ради від 03.04.2020 № 1773 «Про внесення змін та доповнень до Комплексної цільової програми розвитку культури Житомирської міської об’єднаної територіальної громади «Нова основа культурного розвитку Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2018-2020 роки» та статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив започаткувати з 2020 року та щорічно проводити в перші вихідні вересня місяця культурний арт-фестиваль «День житомирянина». Організувати та провести 5 вересня 2020 року культурний арт-фестиваль «День житомирянина» та затвердити план проведення згідно з додатком», - йдеться у проєкті рішення.

Фестиваль також передбачає організацію ярмарку та фуд-корту на Новому бульварі.

«Погодити фізичній особі-підприємцю Горай В.О. організацію проведення на території бульвару Новий святкового ярмарку із правом залучення суб’єктів господарювання 5-6 вересня 2020 року з 10.00 години до 22.00 години без права реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, за виключенням реалізації столових вин», - зазначено у проєкті рішення.


Нагадаємо, 22 серпня на території житомирського аеропорту проводили Міжнародний космічний фестиваль «Korolev Avia Fest».

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста: замість другої суботи вересня свято тепер має відбуватися у третю суботу травня. Цього року вперше мало відбутися святкування Дня Житомира у травні, але плани зіпсував коронавірусний карантин, житомиряни також не підтримали пропозицію влади відзначити День міста у вересні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком фестиваль  
Матеріали по темі