Новини компаній

Бустер в авто для дитини: як вибрати?

29 August 2020, 11:49

Навіть якщо дитина уже впевнено ходить, може самостійно сісти в автівку, але її зріст ще не досяг 145 см, без спеціального автокрісла не обійтися. Для таких випадків використовують уже не класичний варіант, а бустер для дітей – модель без спинки та підголівника. Завдання такого сидіння – зробити дитину трішки вищою, щоб ремінь безпеки проходив не по шиї, а від ключиці і до стегна.

Типи бустерів

Розрізняють два типи автомобільних бустерів для дітей:

  • тип 2/3;
  • тип 3.

Перші – оптимальний вибір для тих, хто шукає універсальне дитяче сидіння, яке б служило декілька років. Моделі типу 2/3 розраховані на малечу від 3 до 12 років та вагою від 15 до 36 кг. Моделі типу 3 розраховані на більших дітей – вагою від 22 до 36 кг.

Класифікація сидінь по типу матеріалу

Вибираючи додаткове сидіння в авто, слід перевірити не лише розмір виробу – аби він був зручним для дитини, але й звернути увагу на матеріали, з яких виготовлений бустер. Найпопулярніші варіанти:

  • пінопластові;
  • пластикові;
  • металічні каркасні.

Пінопластові моделі найдешевші, проте і служать вони не надто довго – будь-який необережний рух може призвести до того, що таке сидіння розкришиться. І у випадку ДТП такий бустер дитину також не захистить.

Пластиковий бустер – оптимальний варіант для тих, хто шукає легке, мобільне, але міцне додаткове сидіння. Один із найпопулярніших варіантів.

Моделі з металічним каркасом найбільш довговічні, надійні та зручні, але важать значно більше, ніж попередні. Таке сидіння може прослужити дитині декілька років і при цьому зберегти всі свої характеристики.

Який бустер купити для дитини – вирішувати батькам. Однак слід пам’ятати, що від якості виробу залежить не тільки комфорт малечі, але і її здоров’я, а інколи навіть і життя. А на такому економити не варто.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі