Події

​У Житомирській області під час руху поїзду з нафтопродуктами стався вибух на залізничних коліях (доповнено)

31 August 2020, 18:40

У Коростенському районі Житомирської області 31 серпня стався вибух на залізничних коліях, де рухався вантажний поїзд з нафтопродуктами.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

«У Коростені підірвали залізничну дорогу», – розповіли читачі.

На сайті ГУНП у Житомирській області повідомляють, що пошкоджені колії на перегоні Бехи-Сокорики у Коростенському районі. Правоохоронці проводять ретельний огляд місця події та з’ясовують обставини.

«Попередньо встановлено, що під час руху вантажного потягу сполученням Калинковичі – Коростень стався вибух на коліях та їх пошкодження. Водночас потяг, в якому перевозились нафтопродукти, пошкоджень не зазнав. Потерпілих немає. Нині відповідні служби проводять ретельний огляд місця події. Триває встановлення всіх обставин», – йдеться у повідомленні.

Доповнено о 19.40 год. 31 серпня

Після 19.00 пресгрупа УСБУ у Житомирській області повідомила Житомир.info, що слідчі Управління СБ України в Житомирській області розпочали кримінальне провадження за фактом підриву залізничної колії, якою рухався вантажний потяг сполученням «Барбари – Коростень».

«На перегоні «Сокорики-Бехи» під час руху потягу, який транспортував із Білорусі 64 вагони із бензином і дизельним пальним, стався вибух, у результаті якого деформовано рейки та пошкоджено залізничні шпали. Жертв у наслідок інциденту немає.На місці події працює спільна слідчо-оперативна група Управлінь СБ України та Національної поліції в Житомирській області, а також співробітники вибухо-технічної служби.


Обставини вчинення злочину розслідуються слідчими органів безпеки за ч.1 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

СБУ просить усіх можливих свідків терористичного акту повідомити на умовах конфіденційності будь-яку важливу для слідства інформацію за телефоном «гарячої лінії» (0412) 47-21-52 та (096) 563-02-07», – повідомила пресгрупа.


Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2019 року в Коростені поліція перевіряла інформацію про замінування залізничного вокзалу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: залізниця колії вибух поліція  
Матеріали по темі