Події

У Житомирській області екологи зловили в полі трьох паліїв, порушників оштрафували майже на 10 тис. грн

10 September 2020, 09:27

На полі поблизу села Сингаї Коростенського району Житомирської області екологи виявили трьох паліїв стерні. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Про це 9 вересня у Facebook повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Державними інспекторами відділу природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції Поліського округу виявлено та затримано трьох "паліїв" сільськогосподарських угідь поблизу села Сингаї Коростенського району Житомирської області. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу», – йдеться у повідомленні.

Порушників природоохоронного законодавства доставили до Коростенського ВП, після чого їх притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу за ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення на загальну суму штрафу 9180 грн.

Екологи попереджають: рейдові заходи на території області тривають, тож закликають громадян бути свідомими і берегти навколишнє природнє середовище.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2020 року в селі Волянщина Хорошівського району Житомирської області літня жінка та її син ледь не згоріли живцем на полі через підпал сухостою. Вогонь вони розпалили самі. А от сусіди боялися викликати рятувальників через великі штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поле суха трава палій стерня екологія еколог штраф  
Матеріали по темі