Здоров'я

​Безпечне видалення новоутворень у медичному центрі «Відновлення»

14 September 2020, 09:29

Осінь – ідеальний час для ряду дерматологічних та косметичних процедур. Це і різного роду «відбілюючі» шкіру обличчя маски та пілінги, комплекс по «прибиранню» пігментних плям, що з’являються у великій кількості після активного сонячного проміння.

Водночас це сезон для видалення різного розу новоутворень, які активізують свій ріст влітку – невуси, родимки та папіломи, особливо на відкритих ділянках шкіри.

В медичному центрі «Відновлення» дерматологи видаляють новоутворення доброякісного характеру – невуси, вірусні папіломи, кератоми, аногенітальні кондиломи, атероми тощо.

Для видалення у центрі застосовуються чотири методи:

  • Кріодеструкція (обмороження тканин рідким азотом);
  • Діатермокоагуляція (видалення шляхом спалювання тканин електричним струмом);
  • Лазерна деструкція тканин;
  • Метод радіохвильового видалення.

Дані методи дозволяють підійти до видалення з різних сторін в залежності від локалізації, показання, ризику ускладнень у вигляді рубців, пігментації.

Метод кріодеструкції полягає в термічній дії на тканини - це дія низьких температур. При температурі -197 градусів руйнується оболонка клітини, відповідно, виникає набряк на тканині, піхур, потім кірочка, яка відпадає. В основному даний метод застосовується при наявності точно діагностованих новоутворень, особливо вірусного характеру, це вірусні папіломи, ниткоподібні бородавки, вульгарні бородавки, аногенітальні кондиломи, контагіозний молюск. Позитивною стороною даного методу є місцева імуномодулююча дія низьких температур, відповідно, підвищення місцевого імунітету, боротьба на місцевому рівні з вірусними інфекціями. Це є відсутність пошкодження цілісності епідермального бар’єру, відповідно, відсутність ризику інфікування даного місця. Тому, цей метод застосовується на всіх участках тіла і дозволений також дітям.

Також при наявності доброякісних новоутворень застосовується метод електрокоагуляції або діатермокоагуляції і лазерної вапоризації. Дія у цих двох методів практично однакова. Відмінністю є те, що лазер відразу коагулює судини і, відповідно, немає кровотечі під час видалення новоутворення, тоді як діатермокоагуляція, звичайно просто зрізає тканини і можлива кровотеча.

Всі ці методи рекомендовано застосовувати лише в осінньо-зимовий період, починаючи з кінця вересня. Зазвичай, в літній період видалення не проводиться, особливо на відкритих ділянках тіла, на які потрапляють прямі сонячні промені через високий ризик ускладнень - постравматичну пігментацію, бактеріальні ускладнення різного характеру (погане загоєння). Саме тому, кінець вересня найкращий час для видалень.

Медичний центр «Відновлення» знаходиться за адресою: м.Житомир, вул. Любарська, 4. Записатися на прийом до дерматолога можна за телефоном 0800 305 860.

Пресслужба медичного центру "Відновлення"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Відновлення дерматолог  
Матеріали по темі