Здоров'я

​У лікарнях Житомирської області перебуває 260 пацієнтів з COVID-19, з них 6 – на апаратах ШВЛ

14 September 2020, 11:21

У Житомирській області продовжує зростати захворюваність на коронавірус і на сьогодні вона становить вже 89,6 на 100 тисяч населення.

Про це 14 вересня на щотижневому брифінгу в Житомирській ОДА повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогоднішній день ми маємо збільшення захворюваності і цей показник уже складає 89,6 на 100 тисяч населення. Збільшилась і кількість пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування. Сьогодні таких 260, з них 6 – у важкому стані на апаратах штучної вентиляції легень та 32 пацієнти – на кисневій підтримці», - повідомив Микола Суслик.

За його словами, за весь період пандемії в Житомирській області захворіло 327 медичних працівників, важких серед них немає, а також 245 діток.

Також начальник управління охорони здоров’я зазначив, що два лікувальні заклади області - міська лікарня Коростеня та центральна міська лікарня №1 Житомира уже подолали поріг завантаженості у 50%. У них цей показник становить, відповідно, 79% та 71%. Микола Суслик також додав, що управління звернулося до міністра охорони здоров’я Максима Степанова з проханням у зв’язку з перевантаженням лікарень першої хвилі дозволити лікарням другої хвилі, а саме лікарні №2 м. Житомира та лікарні в смт Хорошів приймати пацієнтів з коронавірусом. Проте станом на 14 вересня відповіді ще не отримали.

Відео брифінгу тут.

Нагадаємо, на минулому тижні Микола Суслик повідомляв, що в області, станом на 7 вересня, фіксували 70-73 хворих на коронавірус на 100 тисяч населення. 218 хворих на COVID-19 перебували на стаціонарному лікуванні, з них стан 7 людей оцінювався як важкий, вони були підключені до апаратів ШВЛ, ще 32 особи потребували кисневої підтримки.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 14 вересня в Житомирській області лабораторно підтверджено 4390 випадки коронавірусної хвороби, з них 2350 одужали, 83 – померли. За останню добу виявили 98 нових випадків COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус лікарня ШВЛ киснева підтримка УОЗ  
Матеріали по темі