Події

Жителька Житомирської області перерахувала «слідчій» 39 тис. грн, аби визволити дочку з халепи

15 September 2020, 15:31

Жителька Олевського району Житомирської області віддала шахраєві 39 тисяч гривень, щоб допомогти доньці, яка нібито стала фігуранткою кримінального провадження.

Про це 15 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Увечері 14 вересня до Олевського відділення поліції звернулась 58-річна жителька району із повідомленням про шахрайство. Жінка розповіла, що в обідню пору до неї на мобільний зателефонувала незнайомка та назвалася слідчою. Вона повідомила, що у 19-річної доньки заявниці проблеми із законом та для розв'язання питання необхідно сплатити кошти. У результаті ошелешена жінка переказала на банківський рахунок, вказаний співрозмовницею, 39 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Лише згодом жінка змогла зв’язатися з дочкою та зрозуміла, що її ошукали.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України, триває встановлення особи, причетної до злодіяння.

Водночас поліцейські застерігають: повідомленням незнайомців про проблеми у рідних, які потребують негайної грошової допомоги, ні в якому разі не можна вірити.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 3 вересня 2020 року поліцейські територіальних підрозділів Житомирської області зареєстрували низку шахрайств, учинених різними способами. «Працівники» служби безпеки банку та інтернет-«продавці» виманили у довірливих жителів області 42 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі