Події

​У SPA-центрі Житомира чоловік викрав 100 тисяч з шафи в роздягальні, поліція затримала «гастролера» в іншій області

18 September 2020, 09:30

У жителя Житомира 28-річний чоловік викрав 100 тисяч гривень, які він залишив у шафі роздягальні в SPA-центрі. Крадія розшукали за місцем проживання в іншій області та вилучили викрадене. За такою схемою «гастролер» обкрадав жителів інших міст.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Увечері 14 вересня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від 44-річного жителя обласного центру про крадіжку у нього 100 тисяч гривень. Працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що заявник відпочивав в одному з місцевих SPA-центрів. При собі він мав значну суму грошей, які необачно залишив у шафці роздягальні. Коли ж повернувся, виявив пошкоджений замок, відчинені дверцята та зникнення майна та коштів. Також з’ясувалось, що з сусідньої шафки зникли речі ще одного відвідувача закладу», – йдеться у повідомленні.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Поліцейські розпочали низку заходів для встановлення та затримання причетних до правопорушення осіб.

«Вже за добу оперативники карного розшуку встановили особу чоловіка, ймовірно причетного до крадіжки, та адресу, за якою той проживає у Миколаївській області. Тож розшуківці вирушили у відрядження і знайшли фігуранта справи. Зрозумівши, що його викрито, чоловік одразу зізнався у вчиненому, викрадене у нього вилучили, - розповідає начальник Житомирського відділу поліції Сергій Крошко.

Нині триває подальше досудове розслідування та вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

«За попередньою інформацією, 28-річний уродженець Одещини останнім часом проживав у Миколаївській області. Займався тим, що «гастролював» обласними центрами та великими містами України, де працював за однаковою схемою: відвідував басейни, спортивні центри тощо та обкрадав там шафки. Тож нині тривають відповідні перевірки. Раніше чоловік не був засуджений, але вірогідно житомирським поліцейським вдалося припинити ланцюжок крадіжок, що ймовірно тягнеться за ним кілька останніх років, - зауважив Сергій Крошко.

Відповідно до чинного законодавства крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, 29 липня у розважальному центрі Житомира жінка викрала 37 тис. грн з кишені джинсів знайомого, поки він був у іншій кімнаті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: SPA-центр шафа роздягальня гроші крадіжка поліція  
Матеріали по темі