Суспільство

​Спецшкола-інтернат в Житомирі очолила всеукраїнський ТОП-10 найдорожчих закупівель цукру: 27,78 грн за кг (доповнено)

18 September 2020, 10:31

КНЗ «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів №1» Житомирської обласної ради у січні 2020 р. замовила ФОП Кабанов Анатолій Геннадійович цукор по 27,78 грн за кг.

Про закупівлю найдорожчого цукру 18 вересня повідомили «Наші гроші», які опублікували всеукраїнський ТОП-10 найдорожчих контрактів по цукру у першому півріччі 2020 року.

«КНЗ «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів №1» Житомирської обласної ради купила 360 кг білого цукру за 10 тис. грн. Це найвища ціна на цукор, яку «Наші гроші» знайшли в системі «Прозорро» у закупівлях по всій Україні у першому півріччі 2020 року вартістю понад 5 тис. грн», - йдеться в матеріалі видання «Наші гроші».

На ресурсі ProZorro оприлюднена інформація про дану закупівлю, яка проводилась за спрощеною процедурою – закупівля в одного учасника. Навчальний заклад, що знаходиться за адресою вул. Леха Качинського, 17 у Житомирі 30 січня уклав договір з житомирським ФОП Кабанов Анатолій Геннадійович, за яким підприємець мав поставити 360 кг білого цукру. Вартість договору становить 10 тисяч гривень без ПДВ. Товар мали поставити упродовж 2020 року.

Після публікації до редакції Житомир.info звернулось керівництво КНЗ «Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів №1» з поясненням, що насправді цукор купували дешевше.

«При укладанні договору ми здійснювали моніторинг цін на момент складання договору, і сума була розрахована на річну поставку товару з урахуванням всіх можливих змін ринку. Але поставка даного товару проводиться відповідно до накладних та довідки про середньостатистичну ціну місяця. Відповідного до даної накладної ціна за 1 кг цукру в поточному році становить 14 гривень. У нас був укладений договір і якщо буде залишок коштів, то вони повернуться в бюджет», - пояснила в.о. директора школи-інтернату Людмила Крайнова.

Нагадаємо, в червні 2020 два житомирських дитсадки потрапили в рейтинг «Наших грошей» з найдорожчою закупівлею буряків. Тоді департамент освіти Житомирської міської ради пояснив, що дитсадки купували за 25 грн/кг молоді буряки, а «старі» коштували дешевше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цукор тендер закупівля школа-інтернат  
Матеріали по темі