Суспільство

​Медичні працівники, які вже два місяці не отримують зарплату, на пів години перекрили трасу Житомир-Бердичів

18 September 2020, 12:18

Зранку 18 вересня близько 60 працівників комунального некомерційного підприємства «Обласний медичний центр психічного здоров‘я» Житомирської обласної ради зібралися на акцію протесту. За їх словами, колективу кілька місяців не платять заробітну плату.

Близько 9 години люди перекрили трасу Житомир-Бердичів та вимагали, аби до них приїхав представник керівництва області.

«Останню зарплату ми отримали за липень місяць - це близько 2 тис. грн, у декого немає і стільки. Ми збиралися 7 вересня під обласною радою і нам пообіцяли, що за 10 днів ця ситуація буде вирішена, але пройшло більше часу, а ситуація так і не вирішилася. Не особисто говорило керівництво, але ходили чутки по лікарні, що той, хто «засвітиться» на камеру, буде звільнений, такі чутки ходили, тому нас сьогодні менше зібралося. Люди бояться втратити роботу, за яку не платить гроші», - говорить працівниця КНП «Обласний медичний центр психічного здоров‘я» Вікторія Коритко.

«Спочатку нам казали, що у нас немає фінансування з березня місяця через те, що у нас закінчилася субвенція. Нам сказали, що будуть затримувати заробітну плату, але те, що затримують настільки місяців, ніхто нам не казав», - додає Анастасія Шкавара.


Через протест утворилася затори та сталися сутички, автомобілісти вимагали, аби люди зійшли з пішохідного переходу.

Через 30 хвилин люди розблокували рух на трасі, бо до них приїхали начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик та директор «Обласного медичного центру психічного здоров’я» Олександр Гусак.

«Я доручив керівнику Гусаку Олександру Яковичу приїхали до людей, якщо він вчора не доніс все до людей, показати роздруківку від Національної служби здоров’я України, де на розгляді їх пакет. Протягом трьох днів він має бути підписаний. Там електронна черга, на жаль, сьогодні у розмові з керівником Національної служби здоров’я України нам сказали, що немає такого розуміння, щоб щось було позачергово. Як тільки кошти надійдуть з Національної служби здоров’я України в заклад, а сьогодні управління охорони здоров’я не бере участь у фінансуванні закладу. Національна служба здоров’я України запевняє, що це буде протягом десяти днів», - сказав Микола Суслик.

Директор медичного закладу Олександр Гусак пояснив людям, що Національна служба здоров’я України має підписати угоду та направити кошти до закладу. Втім на питання людей, у який термін мають підписати угоду та коли виплатять заробітну плату, ніхто не відповів.

Люди вирішили почекати до вівторка, 22 вересня. Якщо результату не буде, домовилися їхати протестувати в Київ.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2020 року під час робочого візиту до Житомира заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак розповідала, як фінансуватимуться заклади вторинної ланки медицини, й наголошувала, що в різних областях МОЗ бачить проблеми з роботою тубдиспансерів та психіатричних стаціонарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція траса перекриття медики зарплата центр психічного здоров'я  
Матеріали по темі