Суспільство

​Двоє хлопців з Житомирської області стали лауреатами щорічної акції «Герой-рятувальник»

19 September 2020, 14:39

Дев’ятикласник Віктор Іващенко з села Дружбівка Коростенського району та студент-другокурсник Вадим Невмержицький з села Дівошин Овруцького району стали лауреатами всеукраїнської акції «Герой-рятувальник 2020».

Про це 19 вересня повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області.

«В день професійного свята у Львові, в рамках урочистостей з нагоди Дня рятівника, у Львівському університеті безпеки життєдіяльності відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник 2020 року”. Десять сміливих та небайдужих українців отримали від Глави Держави Володимира Зеленського цінний подарунок та диплом лауреата Акції від Голови ДСНС Миколи Чечоткіна. Приємно відзначати, що серед десятки народних героїв країни – двоє представників Житомирської області»,- повідомили рятувальники.

Дев’ятикласник із с. Дружбівка Коростенського району Віктор Іващенко взимку під час пожежі в житловому будинку врятував 88-річну бабусю, яка самостійно не пересувалася. Студент другого курсу Вадим Невмержицький із с. Дівошин Овруцького району врятував влітку двох неповнолітніх дівчат, що тонули в річці його населеного пункту

«Юнаки вперше побували у західній столиці країни, побачили наживо Президента України та Голову ДСНС. Цей день вони запам’ятають на все життя та розповідатимуть своїм дітям про найзахопливішу пригоду своєї юності. Емоції від заходу вже надихають їх на подальші звершення. Вітаємо наших героїв-земляків! Так тримати!», - додали в пресслужбі ДСНС.


Нагадаємо, на початку січня 2020 13-річний школяр Віктор Іващенко з Коростенського району розповів, як врятував на пожежі 88-річну односельчанку. А наприкінці червня цього ж року студент Вадим Невмержицький врятував на водоймі в Овруцькому районі двох дівчат, що почали тонути.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Герой-рятувальник  
Матеріали по темі