Здоров'я

​За тиждень в Житомирській області майже 700 нових випадків COVID-19, хворих на коронавірус почали приймати лікарні «другої хвилі»

21 September 2020, 11:14

За минулий тиждень у Житомирській області лабораторно підтвердили майже 700 нових випадків COVID-19. Відповідно, зросла кількість хворих, які потребують стаціонарного лікування. Наразі кілька лікарень першої хвилі перевантажені, тож у Житомирській області почали приймати пацієнтів з коронавірусом і дві лікарні другої хвилі.

Про це йшла мова 21 вересня на щотижневому брифінгу в Житомирській облдержадміністрації.

«На жаль, хочу констатувати той факт, що ситуація в Житомирській області з коронавірусною хворобою значно погіршується. З моменту останнього брифінгу (за тиждень, - ред.) 696 випадків COVID-19. Померло за останній тиждень 6 осіб, всього померлих осіб – 92», - повідомила заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.

Про стан хворих на коронавірус розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

«Із зростанням кількості захворівших збільшується кількість пацієнтів на стаціонарному лікуванні. З 298 пацієнтів, які зараз перебувають у стаціонарах, 6 пацієнтів у нас на інвазивній штучній вентиляції легень і 5 пацієнтів на неінвезивній вентиляції легень, тобто на масках, але підключені до апаратів ШВЛ. Є ще близько 40 пацієнтів, які знаходяться на кисневій підтримці. Від початку пандемії у нас захворіло 356 медичних працівників і, на жаль, на сьогоднішній день ми маємо медичних працівників, в тому числі і лікарів, які переносять хворобу важко і знаходяться на стаціонарному лікуванні. З початку епідемії у нас захворіло 284 дитини, зараз у стаціонарах знаходиться 8 діток, 4 з них очікують результатів аналізів», - розповів Микола Суслик.

Він також додав, що дві лікарні другої хвилі – лікарня №2 в Житомирі та лікарня в Хорошеві на минулому тижні розпочали приймати пацієнтів з коронавірусом.

«Ми просили дозволу додати до переліку закладів, у яких надається допомога для пацієнтів з COVID-19, лікарню №2 в Житомирі та лікарню в Хорошеві, для того, щоб розвантажити лікарню №1 в Житомирі і Коростенську міську лікарню, де відповідно було 71 і 79% завантаженість ліжкового фонду. Ми отримали такий дозвіл. Відповідно, 90 ліжок по лікарні №2 і 50 ліжок по Хорошеву включені з другої хвилі для надання допомоги хворим на коронавірус. На сьогоднішній день уже на цих ліжках в Хорошеві 29 пацієнтів знаходиться і в ЦМЛ №2 – 38 пацієнтів. На сьогоднішній день є перевантаження ліжкового фонду по Овручу, але зміною маршрутів пацієнтів з COVID-19 теж ми плануємо розгрузити цю лікарню.», - повідомив Микола Суслик.


Нагадаємо, з 17 вересня лікарня №2 в Житомирі почала приймати на стаціонарне лікування пацієнтів з коронавірусом.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9:00 год. 21 вересня у Житомирській області виявили 5059 випадків коронавірусної хвороби, зокрема за останню добу, 20 вересня, хворобу діагностували у 71 жителя. Також був зареєстрований ще один летальний випадок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус ПЛР тест лікарня стаціонар Суслик  
Матеріали по темі