Здоров'я

​Лікарня №2 у Житомирі почала приймати на стаціонарне лікування пацієнтів з коронавірусом

19 September 2020, 13:32

З 17 вересня КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради розпочала прийом пацієнтів з коронавірусом.

Про це медичний заклад повідомив 16 вересня на своїй сторінці у фейсбук.

«З 09.00 17.09.2020 КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради розпочне прийом пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Cov-2», - йдеться у повідомленні.

На базі міського центру ішемічної хвороби та некоронарогенних захворювань серця створено інфекційне відділення, що надаватиме стаціонарну допомогу таким хворим.

Забезпечено розділення потоків пацієнтів із підозрою або встановленим захворюванням на коронавірусну хворобу (COVID-19) та пацієнтів з іншими захворюваннями.

«В НСЗУ ми подали пропозицію про укладення договору щодо надання медичних послуг «Стаціонарна допомога пацієнта з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2» та вже завтра наша лікарня розпочинає прийом хворих на COVID-19. Ми вже підготували окремий вхід в лікарню для таких пацієнтів, щоб уникнути можливості перетину потоків. В кожній палаті є антисептики та ємності для утилізації медичних відходів. Одягати засоби індивідуального захисту працівники будуть в окремому місці, де створено достатній запас цих засобів. Оснащені шлюзи для виходу з «брудних» зон, які створюють додатковий фізичний бар’єр між зонами і будуть використовуватися як місце для зняття засобів індивідуального захисту. Для медичного персоналу облаштована зона відпочинку у лікарні. Весь медичний персонал, залучений до лікування, має отримати до 300% доплати до окладу», - розповів директор КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради Ігор Кухарук.


Як повідомляв Житомир.info, на щотижневому брифінгу в ОДА 7 вересня начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик повідомив про звернення до міністерства з проханням дозволити включити до переліку закладів, у яких надаватимуть допомогу хворим на коронавірус, дві лікарні другої хвилі: лікарню у Хорошеві та міську лікарню №2 у Житомирі.

Станом на 14 вересня завантаженість лікарні №1 в Житомирі зросла, проте відповіді міністерства щодо дозволу надавати допомогу хворим на коронавірус в іншій міській лікарні, яка віднесена до медзакладів другої хвилі, поки не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус лікарня інфекційне віділення пацієнт друга хвиля  
Матеріали по темі