Події

За доставку ув’язненим наркотиків інспектора установи виконання покарань з Житомира засудили до 5 років тюрми з іспитовим строком

21 September 2020, 18:33

У Житомирській області інспектора установи виконання покарань, якого у серпні 2019 року затримали за зберігання наркотичних засобів з метою збуту ув’язненим, засудили до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Про це 21 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Житомирська обласна прокуратура забезпечила підтримання публічного обвинувачення у суді стосовно інспектора установи виконання покарань.

«За результатом розгляду справи вироком Богунського районного суду міста Житомира від 17.09.2020 особу визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 307 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі із іспитовим строком 3 роки», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадують обставини затримання працівника установи: молодшого інспектора відділу режиму і охорони установи виконання покарань правоохоронці затримали «на гарячому» у серпні 2019 року безпосередньо біля приміщення установи. Дев’ятнадцятирічний рядовий внутрішньої служби у звичайному пакеті мав намір пронести через вахту наркотичні засоби, а саме, 5,33 г кокаїну, 56,2 г канабісу, 0,81 г метадону, щоб збути засудженим.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчими ТУ ДБР у м. Хмельницькому за оперативного супроводу співробітників ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області.

Нагадаємо, у квітні 2020 року пресслужба територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, інформувала, що молодшому інспектору «Житомирської установи виконання покарань» повідомили про підозру.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2019 року у Житомирі викрили 40-річного засудженого, який налагодив схему поставки наркотичних засобів до установи виконання покарань. Чоловік залучив до злочинної діяльності низку осіб, у тому числі і працівників тюрми.

Зокрема, у схемі постачання наркотиків до житомирської «вісімки» фігурує інспектор відділу режиму та охорони пенітенціарного закладу, який приносив ув’язненим «пакунки» з мета доном і марихуаною. Під час обшуку в нього знайшли близько 100 тис.грн та бурштин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УВП наркотик тюрма інспектор  
Матеріали по темі