Суспільство

На території Житомирської області з літаків розкидають вакцину проти сказу диких тварин

24 September 2020, 13:41

На території Житомирської області стартувала кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин. По області з літаків розкидають принади з вакцинами.

Про це повідомляють на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«Цьогоріч осіння кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин стартувала 22 вересня. Розповсюдження вакцини здійснюється шляхом розкидання із спеціально обладнаних літаків над лісовими та польовими угіддями по всій території області за винятком населених пунктів, водних об’єктів, автомагістралей та заборонних зон для польотів цивільної авіації. Всього планується поширити на території області 637 тис. принад з вакцинами, що в середньому становить 25 принад на 1 км2. Контроль розповсюдження вакцини здійснюється засобами GPS. Сама принада з вакциною, яка розповсюджується авіатранспортом, безпечна для людей і тварин, вона має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку та специфічний запах м’ясо-кісткового борошна. При поїданні принади вакцина потрапляє до організму тварини та викликає утворення стійкого імунітету проти сказу», – йдеться у повідомленні.

Базується спеціалізований авіатранспорт для розповсюдження вакцини на злітно-посадковій смузі поблизу м. Малин.

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області звертається до громадян і наголошує, що без потреби та засобів індивідуального захисту чіпати та переміщувати принаду з вакциною в інше місце не допускається. Якщо принада випадково потрапила на територію особистого селянського господарства або просто подвір’я, її необхідно перенести в рукавицях за межі господарства, де її може спожити дика тварина.

Також повідомляють, що станом на 24.09.2020 вже оброблено 6,2 тис. км2 та витрачено 157 тис. доз вакцини.

Як 12 вересня 2019 року із чотирьох літаків АН-72 розкидали вакцину, дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області знову проводять вакцинацію диких тварин від сказу: з літаків розкидають більше 600 тисяч брикетиків-приманок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина сказ дикі тварини  
Матеріали по темі