Влада

На брифінгу щодо підготовки області до другої хвилі COVID-19 начальник управління Житомирської ОДА забув, що він у прямому ефірі

25 September 2020, 11:32

Вранці 25 вересня пресслужба Житомирської облдержадміністрації анонсувала брифінг начальника управління охорони здоров’я Миколи Суслика щодо підготовки до другої хвилі COVID-19.

Онлайн-трансляція брифінгу була на Facebook-сторінці Житомирської ОДА.

«Сьогодні ми відмічаємо зростання випадків інфікування коронавірусною інфекцією. В той же час система охорони здоров’я Житомирської області уже підготовлена, вона зовсім не така, яка була в березні місяці цього року, коли ми вперше зустрілися з цією грізною інфекцією. Ми маємо на сьогоднішній день 1060 ліжок в 14 базових закладах охорони здоров’я області, де надається кваліфікована медична допомога. І сьогодні на ліжках перебувають 310 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Ми готові перепрофілювати ще 400 ліжок в лікарнях другої хвилі для надання медичної допомоги. Сьогодні 59% ліжок, які є в стаціонарах, забезпечені киснем. Ми маємо на сьогоднішній день 180 апаратів середнього і високого тиску для штучної вентиляції легень, 156 моніторів. Додатково сьогодні поступають кисневі концентратори та проводиться підключення ліжок до кисню для того, щоб кожен пацієнт, який захворіє і буде потребувати кисневої терапії міг її отримати. Ми сьогодні збільшили кількість тестувань методом полімеразно-ланцюгової реакції: сьогодні робиться до 700 досліджень за добу і це не поріг збільшення потужності обстежень і тестувань», - сказав Микола Суслик.

Під час брифінгу начальник УОЗ кілька разів збивався й казав «почнем по новому», очевидно забувши, що це пряма трансляція.

В пресслужбі ОДА після брифінгу вибачилися за технічні проблеми під час трансляції та пояснили, що Суслик перехвилювався. Згодом відео трансляції видалили з Facebook-сторінці й розмістили нове – скорочене.



Нагадаємо, станом на 09:00 год. 25 вересня у Житомирській області лабораторно підтвердили 5403 випадки коронавірусної хвороби, за минулу добу зареєстрували 141 нове інфікування. За дві доби 23-24 вересня від ускладнень померли шестеро людей, загалом за період пандемії на Житомирщині зареєстрували 98 летальних випадків від COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2020 року в ОДА перейшли у формат онлайн-брифінгів, під час яких інформують про ситуацію з коронавірусом на території Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Суслик  
Матеріали по темі