Місто

​Fitness day та напівмарафон: осінній сезон у Житомирі закриють спортивними вихідними

25 September 2020, 15:21

26 та 27 вересня на житомирян чекають спортивні вихідні - в центрі Житомира пройдуть одразу два масові спортивні заходи. У суботу на вулиці Михайлівській відбудеться спортивний ярмарок та фітнес день. Впродовж цілого дня спортивні клуби зможуть розповісти про себе, а житомиряни - обрати собі спорт до душі.

«Ми зосередимо 26 вересня на Михайлівській максимальну кількість організацій, які активні, які діють в Житомирі, популяризують свій вид спорту та свою діяльність. Крім того, ми вперше презентуємо на Михайлівській роботу фітнес-клубів, йога-центрів, усіх тих закладів, які популяризують активний спосіб життя: кросфіт, фітнес і так далі. Зараз згодились вже 15 таких центрів, вони будуть презентувати свою роботу, спілкуватись з містянами, розказувати, які послуги вони надають, і залучати до себе, до активного способу життя. Окрім того - 18 спортивних організацій, це спортивні клуби, організації, спортивні школи, які так само будуть тут, на Михайлівській, презентувати свою діяльність. Можна брати дітей, знайомитись із тренерами, з організаціями і, можливо, навіть, записувати своїх дітей на гуртки. Це теж така класна комунікація між містянами і спортивними організаціями. Крім того, буде облаштована невелика сцена, де увесь час з 10-ї до 16-ї години будуть проходити майстер-класи, виступи наших спортивних організацій. Тому тут будуть нон-стопом відбуватись показові виступи. О 16-й годині на Михайлівській стартуватиме Кубок Житомира зі стріт-воркауту, це вже більш молодіжний формат, де наші воркаутери покажуть, що вони можуть і визначать переможців, покажуть вміння і будуть записувати до себе всіх бажаючих», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


27 вересня у Житомирі пройде Космічний напівмарафон. Цьогоріч в його організацію внесли корективи карантинні обмеження. Спортсмени, які бажають взяти участь в змаганнях, долатимуть дистанцію самостійно, а їх результати фіксуватимуть дистанційно.

«З 7-ї години ранку працюватиме стартова арка на майдані Корольова, о 9-й ранку буде такий символічний старт для тих, хто біжить на великі дистанції і планує подолати їх у нашому парку. Можна приходити о 9-й і спільно стартувати. Але загалом принцип такий, що кожен учасник долає свою дистанцію самостійно і на тому маршруті, який він визначив сам. На сторінці управління ми поставили номери телефонів, куди завантажувати свої треки по програмі страва, згідно з якими і будуть визначатись абсолютні переможці. Їм будуть додаткові подарунки посилатись вже пізніше Новою поштою безкоштовно. А всі житомиряни, які долатимуть свої дистанції, ми їх запрошуємо до 14 години прийти на майдан Корольова і отримати свою медаль фінішера. Буде діяти невеличке містечко, тобто, буде працювати зона гідратації, будуть працювати фотозони. Приходьте сюди, навіть якщо ви долаєте свою дистанцію десь по місту, то приходьте обов’язково сфотографуватися, зафіксувати те, що ви учасник напівмарафону. Загалом на три дистанції (21, 10 та 5 км) зареєструвалося більше 800 учасників», - каже Ірина Ковальчук.

Нагадаємо, 26 вересня на вул. Михайлівська о 10.00 вперше відбудеться NATIONAL FITNESS DAY – загальноєвропейська спортивна подія, яка покликана залучити усіх до фізичної активності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ​Fitness day напівмарафон забіг воркаут  
Матеріали по темі