Події

​Двом сільрадам в Житомирській області лісгосп відшкодує 300 тис. грн, бо не догледів за дубами, які зникли з лісопосадки

28 September 2020, 10:44

На Житомирщині за втручання прокуратури на користь двох сільських рад стягнуто понад 300 тис. грн завданої довкіллю шкоди.

Про це 28 вересня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За позовом Бердичівської місцевої прокуратури рішенням Господарського суду Житомирської області (від 24.09.2020) стягнуто з підприємства на користь Любимівської та Зарубинецької сільських рад Андрушівського району понад 300 тис. грн шкоди, завданої навколишньому природному середовищу», - йдеться у повідомленні.

Йдеться про те, що у полезахисних лісових смугах, які знаходяться на земельних ділянках лісового фонду, що розташовані на території зазначених сільських рад і перебувають у користуванні підприємства (лісокористувача), виявлено незаконну порубку 31 дерева породи дуб звичайний. За результатами проведення судового інженерно-екологічного дослідження встановлено, що унаслідок незаконної порубки такої кількості дерев на ділянках лісового фонду довкіллю завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 300 тис грн.

Оскільки Лісовим кодексом України передбачено, що охорону, захист, відтворення, підвищення продуктивності лісових насаджень, дотримання правил і норм використання лісів мають забезпечувати постійні лісокористувачі, а тому відповідачем за завдану довкіллю шкоди є лісогосподарське підприємство.

«Місцевою прокуратурою, з метою відшкодування завданої навколишньому природному середовищу шкоди, заявлено позов, який судом задоволено у повному обсязі», - додали в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 групі з п’яти «чорних лісорубів», які влітку 2018 в Андрушівському районі вирубали лісу на 380 тис. грн, повідомили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс лісгосп рубка дуб Андрушівський район  
Матеріали по темі