Події

Ще одному фігуранту справи про розтрату 520 тис. грн на ремонті спортзалу в райцентрі Житомирської області повідомили про підозру

2 October 2020, 14:50

На Житомирщині директору комунальної установи повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до зайво сплачених із бюджету 520 тис. грн.

Про це 2 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За погодженням із Житомирською обласною прокуратурою, 30.09.2020 повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення директору комунальної установи - замовнику будівельних робіт з капітального ремонту спортивного залу Овруцької дитячо-юнацької спортивної школи за бюджетні кошти. Йому інкримінують скоєння злочину за ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службове підроблення)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовець, зловживаючи службовим становищем, знаючи про невиконані роботи на об’єкті будівництва, підписав і скріпив печаткою документи та надав вказівку на підставі цих документів перерахувати підряднику кошти. Незаконні дії чиновника призвели до зайво сплачених понад 520 тис. грн бюджетних коштів.

У прокуратурі зазначають, шо це третій фігурант кримінального провадження, якого підозрюють у зловживаннях із використанням бюджетних коштів під час виконання ремонтних робіт.

«Як уже повідомлялося, у межах досудового розслідування цього кримінального провадження у зловживаннях підозрюють ще двох осіб: директора приватного товариства-підрядника у заволодінні бюджетними коштами на суму понад 520 тис. грн та інженера технічного нагляду, за сприяння якого скоєно привласнення коштів. Обом їм 23.09.2020 повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 191 та ч.1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах та службове підроблення, тобто, видача завідомо неправдивих офіційних документів)», - повідомили в прокуратурі та нагадали деталі справи: директор товариства вніс до офіційних документів відомості про завищений обсяг робіт, а інженер з технічного нагляду, знаючи про їх невідповідність реально виконаним роботам, завірив підписом та печаткою.

Зазначена сума привласнена під час виконання у 2019 році капітального ремонту спортивного залу Овруцької дитячо-юнацької спортивної школи за бюджетні кошти на загальну суму 3,4 млн грн.

Нагадаємо, за даними ресурсу ProZorro, тендер на капітальний ремонт спортзалу ДЮСШ в Овручі за адресою вул. Шевченка, 55/27 виграло житомирське ТОВ «Аріадна-Полісся», яке згідно зі змінами до основного договору за виконані роботи мало отримати 2 млн 254 тис. грн. Замовником робіт була Овруцька дитячо-юнацька спортшкола. Договір та додаткові угоди до нього підписував директор ДЮСШ - Р.В. Воробей.

Як повідомляв Житомир.info, на капремонті спортзалу ДЮСШ в Овручі розікрали пів мільйона гривень. 23 вересня 2020 підряднику – директору товариства та інженеру технагляду повідомили про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, та службовому підробленні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЮСШ спортшкола спортзал капремонт Овруч  
Матеріали по темі