Місто

Комісія вирішила встановити на пішохідному мосту в житомирському парку знак, який заборонить проїзд мототранспорту

2 October 2020, 15:07

Повісити додатковий знак та інформаційну табличку на пішохідному мосту у житомирському парку ім. Ю. Гагаріна, вирішили на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху, які проходило в Житомирській міській раді 2 жовтня. Таким чином проїзд для мотоциклістів та скутеристів буде заборонено, а на порушників можуть скласти протокол. Обмежувати рух іншими засобами не будуть, адже це заважатиме велосипедистам, батькам з дитячими візочками.

Попередньо представники мерії та патрульної поліції виїжджали на місце та погодили розміщення знаку 4.14 «Рух пішоходів і велосипедистів». Його встановлять на початку мосту зліва.

«З лівої сторони стоїть стійка, вона висотою десь 3,5 - 4 метри на ній додатково встановити знак, що тільки пішоходам. Автотранспорту цей знак забороняє проїзд, і мототранспорту, автомобілям і тому подібне. Фізично ми не можемо перекрити, тому що болард нас не спасе це раз, і, по-друге, у нас гуляють мами з візочками, маломобільні верстви населення теж повинні виїжджати», – каже заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Один із членів комісії також поцікавився, чи може поліція фіксувати порушення через камеру відеоспостереження, які встановлені на мосту і скласти протокол на порушників, зокрема, і тих, хто позичив транспортний засіб.

«Сам факт правопорушення можна зафіксувати на камеру, знайти цей транспортний засіб і спілкуватися далі з людиною. Якщо вона визнає, що є фотографія, його обличчя видно, що це була ця людина і можна розглядати справу. Якщо не видно, хто керував і людина буде визнавати: що це була не я, хтось там керував, то виносити постанову законних підстав немає», – відповідає інспектор відділу безпеки дорожнього руху Руслан Хомич.

«Я думаю, що м ще звернемося до поліції, щоб привернули цьому увагу і можна рекомендувати «Міськсвітло» зробити інформаційне панно, перед в'їздом на міст «Рух заборонено автомобілям, мотоциклістам, крім пішоходів та велосипедистів», можливо, навіть тимчасово, щоб воно несло інформативний характер», – запропонував заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Таку пропозицію підтримали усі члени комісії.

Також у патрульній поліції повідомили: не вважається порушенням, якщо, наприклад, мотоцикліст вимкне двигун та переведе транспортний засіб через міст пішки.

Нагадаємо, 29 вересня 2020 року КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради опублікувало у Facebook відео, як на пішохідний міст в парку Гагаріна заїхав скутерист і вдарив чоловіка, який зробив йому зауваження. Трапилося все у присутності дитини. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганських дій на мосту у парку. Після інциденту зі скутеристом влада міста планувала вирішити, як обмежити рух на мосту у житомирському парку.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2019 року КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради зафіксував, як автомобіль заднім ходом в’їжджає на підвісний пішохідний міст, за ним їде мотоцикл. 1 листопада стало відомо, що особу водія автомобіля встановили і його оштрафують на 255 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст комісія парк дорожній знак  
Матеріали по темі