Здоров'я

​Житомирських медиків додатково застрахують за кошти міського бюджету: у разі інфікування COVID-19 виплатять близько 5 тис. грн

7 October 2020, 11:46

На черговому засіданні 7 жовтня Житомирський міськвиконком прийняв рішення про проведення добровільного страхування працівників закладів охорони здоров’я на випадок захворювання COVID-19.

Проєкт даного рішення виконкому оприлюднили напередодні на сайті Житомирської міськради.

«Мова йде, фактично, про додаткове страхування за рахунок коштів міського бюджету лікарів і працівників медзакладів», - зазначив перед прийняттям рішення мер Житомира Сергій Сухомлин.

«З метою підтримки медичних працівників та працівників медичних закладів, які працюють в умовах підвищеного ризику зараження на випадок інфікування гострою респіраторною хворобою COVID-19 під час виконання ними професійних обов’язків, просимо підтримати дане рішення щодо дозволу на проведення добровільного страхування працівників наших закладів. За інформацією, наданою нашими керівниками таких закладів, потребують такого страхування приблизно тисяча осіб», - повідомила на виконкомі головний бухгалтер управління охорони здоров’я Алла Румянцева.

За її словами, страховий платіж буде складати близько 200 грн. У разі настання страхового випадку застрахована особа зможе додатково отримати приблизно 5 тис. грн. Це окрім державного страхування, але діє в окремих випадках: в разі отримання інвалідності, настання смерті.

Як повідомляв Житомир.info, 7 травня 2020 народні депутати проголосували за законопроєкт про соціальний захист медиків та обов’язкове тестування на коронавірус. Цього ж дня Верховна рада прирівняла медиків, які померли від COVID-19, до загиблих військовослужбовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: страхування медик коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі