Влада

​Житомирська міська рада погодила продаж більше десяти земельних ділянок, серед покупців - ТОВ "Три гуся"

9 October 2020, 11:24

Депутати проголосували за продаж земельних ділянок несільського господарського призначення у Житомирі.

Рішення ухвалили на ІІ пленарному засіданні чергової сесії міської ради 9 жовтня.

Зазначимо, у проєкті рішення було 12 ділянок, які збиралися продати, зокрема – площею 0,0544 га за адресою: вул. Лятошинського, 3, яку продають ТОВ «Три гуся».

На сесії депутати виключили з проєкту рішення ділянки, які збиралися продати ПВКП «Поліс» та ТОВ «Житом». Щодо останньої, то перед голосування директор юридичного департаменту Євгеній Черниш зазначив, що рішенням суду на цю земельну ділянку накладений арешт.

Крім цього депутати доповнили проєкт рішення ще п’ятьма додатками, дозволивши продаж земельних ділянок: ТОВ «Житомиртекстиль» 5,6438 га на вул.Корольова, 150-а; Юхимчук Н.В. 0,0544 га на вул.Івана Кочерги, 2-б; Сукачевій М.А. 0,0591 га на вул. Мала Бердичівська, 9. Також за пропозицією голови земельної комісії Миколи Янушевича, проєкт доповнили додатком щодо продажу земельної ділянки на вул. Вільський шлях Ліпінській Т.В.

Нагадаємо, рішенням сесії від 3 квітня 2020 року ТОВ «Три гуся» дозволили провести експертну грошову оцінку орендованої ділянки на вулиці Лятошинського, 3. А вже 6 квітні Житомирська місцева прокуратура в інтересах держави звернулася до суду з позовом до Житомирської міської ради, ТОВ «Три гуся» та міського управління ДАБК щодо земельної ділянки по вулиці Лятошинського, яку вимагає повернути громаді міста, а «Три гуся» мають «знести самочинне будівництво – об`єкт незавершеного будівництва готельно-ресторанного комплексу, що знаходиться по вулиці Лятошинського, 3 в м. Житомирі».

Як повідомляв Житомир.info, кафе «Три гуся» до січня 2017 року знаходилось у шатрі на вулиці Київській, біля кінотеатру «Україна». 30 листопада 2016 року сесія Житомирської міської ради прийняла рішення про надання дозволу ТОВ «Три гуся» на укладення договору оренди земельної ділянки площею 0,0198 га на вулиці Лятошинського, 3. У проєкті рішення міської ради про надання дозволу ТОВ «Три гуся» на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки зазначалося, що фірма має діючий договір оренди земельної ділянки від 29 березня 2019 на 5 років з визначеною орендною платою 215 тис. 120,29 грн на рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля сесія продаж ділянка міськрада Три гуся  
Матеріали по темі