Місто

​​Команда «Житомирського картонного комбінату» долучилася до екозабігу в рамках «Житомир ЕкоФест»

13 October 2020, 10:17

В рамках «Житомир ЕкоФест» вперше у нашому місті поєднали біг та прибирання. Такий формат забігу називається плоггінг і його суть полягає в тому, що під час пробіжки бігуни збирають усе сміття на своєму шляху. До такої ініціативи приєдналася команда «Житомирського картонного комбінату».

«ЖКК постійно бере участь загалом у спортивних заходах міста, ми дуже командні, займаємось на драгонботах і космічний напівмарафон ми також бігли. Сьогодні захід особливий для нас, тому що це не просто про біг, це не просто спортивні змагання, це ще й про екологію, оскільки ЖКК в принципі про екологію, екологічні продукти. Для нас було дуже важливим приєднатися до заходу, тому що тут біг поєднується з прибиранням і ми не могли залишатися осторонь. Якщо ми командно не можемо зібратися і взяти участь фізично, ми намагаємося допомагати таким заходам фінансово», - розповідає співробітниця «Житомирського картонного комбінату» Ганна Ігунова.


Організатори розповідають, придумали таким вид тренувань кілька років тому у Швеції. Він вже доволі популярний у Європі, але новий для багатьох українців.

«Це було більше направлено на корпоративні компанії, тобто співробітники просто вибігали у свою обідню перерву, щоб прибирати свій район. Мені здається, це класна традиція і нам її теж потрібно обов'язково запозичити. Ми біжимо уздовж річки Тетерів до монумента Слави, там у нас один з фотопоінтів, тому що у нас по всьому маршруту будуть точки для фото і завершуємо біля Голови Чацького», - каже кураторка з плоггінгу Анна Абдулова.

Захід відбувався за підтримки Житомирського картонного комбінату з ініціативи першого заступника генерального директора Вадима Ліски, який також займається бігом та підтримує спортивні ініціативи. Фестиваль має на меті звернути увагу житомирян на забруднення навколишнього середовища, аби кожен з нас був екологічно відповідальним.

«Взагалі в рамках «Житомир Екофест» у нас буде дві активності - це екологічний фест для підлітків, у нас зареєструвалося 12 команд і також у нас буде діяти екомістечко у сквері на Лятошинського. В екомістечку беруть участь і підприємства, які є екологічно відповідальним, це, зокрема, «Житомирський картонний комбінат», вищі заклади і також народні майстри, які займаються виготовленням речей. Має бути цікаво», - говорить організаторка фестивалю Жанна Соловйова.

Представники «Житомирського Картонного комбінату» додають: подібних заходів у місті має бути більше, а підприємство готове підтримувати екоініціативи житомирян та місцевих організацій. Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екофест плоггінг картонний комбінат  
Матеріали по темі