Події

У гаражах в райцентрі Житомирської області виробляли сурогатне пальне, податкова міліція вилучила продукцію і чорнову бухгалтерію

15 October 2020, 15:28

У гаражах в одному з райцентрів Житомирської області податкова міліція виявила нелегальне виробництво фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів.

Про це 15 жовтня на своїй Facebook-сторінці повідомила пресслужба ДФС у Житомирській області.

«Під час досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.204 КК України, в ході проведення слідчих дій співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області виявлено та нейтралізовано нелегальне виробництво фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що «виробничі площі» знаходились в гаражних приміщеннях, на території закинутих промислових зон одного з районних центрів Житомирщини.

Виготовляли фальсифікат шляхом змішування низькоякісної сировини з базовими мастилами та іншими домішками, що значно збільшувало об'єм, водночас знижуючи властивості та характеристики «пального».

Реалізація сурогату проводилась за допомогою налагодженої схеми: через низку посередників, в нелегальних пунктах продажу, а також через автозаправочні станції.

В ході санкціонованих судом обшуків податківці вилучили автоматизовані лінії для змішування, велику кількість ємностей об'ємом 200, 450, 1000 літрів, товарно-транспортні накладні, чорнову бухгалтерію та ПММ.

Також було проведено обшуки на одній з нафтобаз області. За результатами обшуків вилучено паливно-мастильних матеріалів на суму понад 90 млн грн.

Було призначено ряд експертиз з метою встановлення відповідності вилучених паливно-мастильних матеріалів до вимог ДСТУ.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 липня 2019 року в Україні запровадили ліцензування діяльності усіх суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність із виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пальне ДФС податкова ПММ  
Матеріали по темі