Влада

​Житомирський виконком з резервного фонду бюджету виділив 249 тисяч на засоби захисту для членів дільничних виборчих комісій

19 October 2020, 13:39

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 19 жовтня з резервного фонду виділили кошти на засоби захисту для членів дільничних виборчих комісій на день голосування 25 жовтня. Також внесли зміни до Програми забезпечення техногенної та пожежної безпеки, захисту населення і територій Житомирської міської об’єднаної територіальної громади від надзвичайних ситуацій на 2020-2022 роки та збільшили видатки з 15 до 400 тисяч грн.

За такі зміни проголосували всі члени виконкому.

«Виникає питання вжиття додаткових заходів по забезпеченню безпечності проведення виборчого процесу. Постановою Кабінету Міністрів № 641 передбачається фінансування даних заходів за рахунок бюджету місцевого самоврядування. Відповідно пропонується до вказаної програми, до пункту 2.1, збільшити видатки на 400 тисяч, передбачалось в нас видатків на 15 тисяч, тепер пропонується збільшити на 400 тисяч та внести зміни в розділ «Виконавці програми» і додати туди виконавчий комітет Житомирської міської ради», – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Микола Дідівський.


Заступниця міського голови Світлана Ольшанська уточнила, що такі видатки зумовлені тим, що члени ДВК не забезпечені засобами захисту на день виборів 25 жовтня.

«У нас на цих вихідних відбудуться місцеві вибори, і у нас є повністю незабезпеченні засобами захисту члени дільничних виборчих комісій. Саме тому ми приймаємо рішення і збільшуємо в програмі обсяг фінансування коштами і з передбаченням коштів до бюджету для того, щоб забезпечити повністю всіх членів дільничних виборчих комісій засобами захисту. Для того, щоб люди, які прийдуть у нас на вихідні на роботу, були забезпечені повністю всім для того, аби провести вибори на належному рівні. Саме тому ми вносимо зміни до програми і до бюджету», - сказала Світлана Ольшанська.

Друге питання порядку денного стосувалось перерозподілу видатків бюджету для придбання засобів захисту членам ДВК.

«Ми пропонуємо з резервного фонду бюджету виділити на такі засоби захисту 249 тисяч 125 гривень. Лист виконавчого органу міської ради є і розрахунок міської виборчої комісії теж є. Будуть закуплені костюми індивідуального захисту, щитки, рукавички латексні, нестерильні, дезінфікуючі засоби захисту, маски захисні і яскраво-жовта клейка стрічка для розмежування. Дані кошти будуть виділені з резервного фонду міського бюджету», – зазначила директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Пархомчук.

Світлана Ольшанська зауважила, що наразі кошти субвенції до міського бюджету не надійшли, саме тому ці кошти закладають з міського бюджету.

Також вона уточнила Житомир.info, що для того, аби з бюджету виділити кошти, даний захід має бути передбачений в Програмі з певним обсягом фінансування.

«Зважаючи на це, оці кошти 249 тис. грн це виключно на вибори, які будуть 25 жовтня. Обсяг 400 тисяч, це якщо буде другий тур, то тоді будуть ще докупати. Зараз ми говоримо виключно про засоби захисту на 25 жовтня для членів виборчих комісій», – каже Ольшанська.

Як повідомляв Житомир.info, на проведення цьогорічних місцевих виборів Житомирська міська об’єднана територіальна громада отримала 6,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет засоби захисту члени ДВК виконком  
Матеріали по темі