Події

У селі Житомирської області невідомі побили близько двох десятків пам’ятників на кладовищі

23 October 2020, 18:42

У Малинському районі Житомирської області невідомі понівечили понад два десятки могил на кладовищі: побили пам’ятники, повалили хрести.

Про це 23 жовтня у Facebook-групі «Малинчани» повідомила Катерина Башинська.

«Як у людей піднімається рука на це святе місце. Кладовище біля «круга». Сьогодні вночі було розбито 25 могил», – написала жінка.

У відділі комунікації поліції Житомирської області у коментарі Житомир.info поінформували, що пам’ятники пошкодили на цвинтарі у селі Малинівка.

«До Малинського відділення поліції надійшло повідомлення про пошкодження пам'ятників на кладовищі у с. Малинівці. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. З'ясувалось, що повалено близько двох десятків пам'ятників. Поліцейські вилучили слідову інформацію. Триває встановлення всіх обставин», – поінформували у поліції.

Нагадаємо, близько 17 липня 2020 року поліція повідомила, що розшукує злодіїв за наругу над могилами військових, які на Смолянському кладовищі викрали мармурові скульптури. Згодом Міський інформаційний центр опублікував запис камер відеонагляду, встановлених на кладовищі, на яких ввечері 16 липня невідомий чоловік зірвав два янголи з могили військового, вклав їх до пакета та покинув територію цвинтаря. Чоловіка, який викрав мармурові статуї та вазу з могил військових, вдалося знайти того ж дня 17 липня. Він повернув вкрадене.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2020 року в селі Нянівка Малинського району Житомирської області на сільському кладовищі п’яний чоловік побив десятки пам’ятників, хрестів та портретів померлих.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам’ятник кладовище цвинтар вандалізм Малинський район  
Матеріали по темі