Події

СБУ викрила злочинне угрупування, до якого входили правоохоронці, обшуки проводились в Житомирі та ще трьох містах

24 October 2020, 16:55

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора співробітники Служби безпеки України припинили функціонування організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на проведенні незаконної оперативно-розшукової діяльності, збуті зброї, рейдерських захопленнях та вимаганнях, виготовленні та збуті наркотичних речовин.

Про це 24 жовтня повідомив Офіс Генерального прокурора.

«За даними слідства, колишні та діючі співробітники правоохоронних органів, колишні бійці добровольчих батальйонів, представники кримінального середовища та працівники охоронних компаній, які входили до складу угруповання, займалися незаконною детективною діяльністю. Діючі правоохоронці отримували санкції на прослуховування, а їхні спільники збували отриману інформацію. Крім цього, члени угруповання займалися продажем спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації та трафіку з’єднань абонентів мобільного зв’язку», – йдеться у повідомленні.

Також члени організованого злочинного угрупування, в якому були чітко розподілені ролі, збували вогнепальну зброю та вибухові речовини з ООС, брали участь в рейдерських захопленнях, виготовляли та збували наркотичні речовини, займалися вимаганням коштів у підприємців та незаконним заволодінням майном.

Правоохоронці провели 45 одночасних обшуків в містах Києві, Харкові, Житомирі та Хмельницькому за місцями функціонування так званих охоронно-детективних компаній, місцями проживання організаторів та членів угруповання та місцями дислокації оперативно-технічних підрозділів одного з правоохоронних органів. Вилучено спеціальні технічні засоби, в тому числі засоби анонімного зв’язку, комп’ютерну техніку та носії інформації, що використовувалися для отримання та передачі конфіденційної інформації та ведення незаконної оперативно-розшукової діяльності, а також боєприпаси і наркотичні речовини.

Наразі двом організаторам повідомлено про підозру за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконного придбання, збуту або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації та несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, комп'ютерних мереж (ст.263, ст. 359 та ст.361 КК України), а двом активним учасникам за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст.263 КК України). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2020 року пресгрупа управління Служби безпеки України в Житомирській області інформувала про затримання учасників злочинного угруповання під час спроби продажу вибухових пристроїв, боєприпасів та зброї напередодні Дня захисника України. Угрупуванням керував житель Житомирської області, перебуваючи у СІЗО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ Генпрокуратура злочинне угрупування  
Матеріали по темі