Політика

​У селі Житомирської області сталася сутичка між кандидатом в депутати облради та членом ДВК: викликали поліцію і «швидку» (доповнено)

25 October 2020, 16:44

У селі Рижів Чуднівського району на одній з виборчих дільниць сталася сутичка між членами ДВК та кандидатом в депутати до обласної ради. На місце події викликали поліцію та «швидку».

Про це близько 16.00 повідомила пресслужба ОПОРИ.

«У селі Рижів Чуднівського району Житомирської області на дільниці № 181189 сталася сутичка між кандидатом в депутати обласної ради від партії «Опозиційна платформа – За життя» Костянтином Черпіцьким та членами ДВК. На місце події викликали поліцію та швидку медичну допомогу, бо одній членкині ДВК стало погано», - йдеться у повідомленні.

За словами спостерігача ОПОРИ, кандидат у депутати почав втручатися у роботу виборчої комісії, перевіряти документацію.

«Село Рижів Чуднівський район. Там мала дільниця на 79 виборців. Приїхав кандидат в депутати обласної ради від «Опозиційної платформи – За життя» Костянтин Черпіцький. Він вирішив, що там якісь порушення і почав втручатись в виборчу документацію. Йому все не подобалось. До сейфа пішов, йому не сподобалось, що печатка в сумці голови в сейфі, протоколи не сподобалось як лежали. Комісія йому завадила і в них почалась штовханина. Комісія викликала поліцію і поки поліція їхала під час сварки з цим кандидатом одній із членкинь стало погано, місцевий фельдшер надала першу допомогу, але викликали «швидку», – розповів спостерігач ОПОРИ.

На сайті ЦВК зазначено, що Костянтин Черпіцький балотується до Житомирської обласної ради від партії «Опозиційна платформа – За життя». В інформації про кандидата зазначено, що він директор ТОВ «Стар Пак Преміум», місце проживання: м. Київ, Київська область.

О 17.00 год в ОПОРі зазначили, що їхнім представникам зателефонував кандидат Костянтин Черпіцький та заперечив інформацію про сутички і зазначив, що поліцію викликав він, а не члени ДВК,

"Бійки тут не було і поліцію викликав я. Треба було зафіксувати порушення. Секретар, зачинившись в окремій кімнаті з печаткою і протоколами з ключами від сейфа, почала їх щось там заповнювати. Ми це зафіксували і викликали поліцію. Приїхала поліція, взяли покази. Не було ніякої сутички, були розмови на підвищених тонах", – розповів Костянтин Черпіцький.

Нагадаємо, станом на 15.30 25 жовтня до поліції Житомирської області надійшло 20 повідомлень про можливі порушення у день голосування, відкрито два кримінальні провадження.

Як повідомляв Житомир.info, на двох виборчих дільницях в Житомирі станом 8:00 год. 25 жовтня були відсутні кабінки для голосування. Обидві дільниці знаходяться у дитсадках на Польовій: дільниця 181447 – дошкільний навчальний заклад №66, пл.Польова, 16, дільниця 181448 – дошкільний навчальний заклад №46, пров. Шкільний, 6. За інформацією ГУНП, в Житомирській області вчасно відкрилися всі дільниці, крім зазначених двох у Житомирі. Станом на 11:00 всі виборчі дільниці у Житомирі працюють.

У Житомирі на виборчій дільниці, що знаходиться у фоє КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» на майдані Визволення, виборець розізлився і розірвав бюлетені, бо не знав, як заповнювати. Загалом за пошкодження бюлетенів та спроби їх винести за межі дільниці у Житомирській області склали 5 адмінпротоколів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори сутичка бійка  
Матеріали по темі