Події

​У Бердичівському районі працівники колонії проігнорували вказівки прокурорів і не вжили заходів для попередження збуту наркотиків, - прокуратура

5 November 2020, 12:54

Прокурори провели перевірку у державній установі «Райківська виправна колонія (№73)» у Бердичівському районі. Працівники колонії не вжили належних заходів для попередження фактів збуту наркотичних засобів ув’язненим.

Про це Житомир.info 5 листопада повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Саме в цій колонії цьогоріч вже викрито факти організації збуту та збут наркотичних засобів (засудженими та працівниками установи), за якими розпочато та розслідуються три кримінальні провадження. Крім цього, час від часу фіксуються спроби доставляння та вилучення наркотичних засобів в охоронюваній зоні. Однак перевірка засвідчила, що працівники колонії, ігноруючи неодноразові вказівки прокуратури, не вжили належних дієвих заходів, спрямованих на попередження скоєння таких злочинів.

Без належної організації роботи також залишена діяльність співробітників відділу нагляду і безпеки колонії, що призводить до послаблення нагляду за засудженими на охоронюваній території та створює умови для вчинення в'язнями нових злочинів, у тому числі у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

З метою усунення виявлених порушень, обласна прокуратура внесла вказівку начальнику Департаменту з питань виконання кримінальних покарань.

Як повідомляв Житомир.info, 23 липня у Бердичеві затримали лейтенанта, який приніс до виправної колонії таблетки метадону та амфетамін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колонія наркотики прокуратура перевірка  
Матеріали по темі