Події

​Правоохоронці викрили групу квартирних злодіїв, які 4 місяці обкрадали оселі житомирян

11 November 2020, 10:13

У Житомирі 10 листопада правоохоронці викрили злочинну групу, члени якої підозрюються у скоєнні низки квартирних крадіжок. Під час проведених обшуків правоохоронці вилучили свідчення протиправної діяльності. Триває подальше розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Викриті у крадіжках – жителі обласного центру, 1986 та 1974 років народження, один із них громадянин країни кавказького регіону. Обидва раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини, окрім того, потрапляли у поле зору правоохоронців через участь у незаконному обігу наркотичних засобів. За наявною інформацією, чоловіки причетні до низки крадіжок з квартир житомирян, що сталися упродовж липня – жовтня 2020 року, а також кількох подібних злочинів, учинених в інших регіонах.

10 листопада поліцейські Головного управління Нацполіції в області провели санкціоновані обшуки за місцем проживання обох. У результаті знайдено одяг, побутову техніку, гроші, колекційні монети, нагороди та інші, ймовірно викрадені з чужих осель, речі. Також під час слідчих дій вилучались мобільні телефони, банківські картки, відмички, взуття, наркотичні засоби та інші свідчення протиправної діяльності», – йдеться у повідомленні.

Наразі досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Одному із чоловіків уже оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь, щодо його поплічника – це питання наразі розглядається. Після проведення необхідних слідчих процесуальних дій поліцейські клопотатимуть про обрання обом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, 21 жовтня у Житомирі затримали двох молодиків, які «спеціалізувались» на квартирних крадіжках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка квартири злодії поліція  
Матеріали по темі