Події

У Житомирській області в трьох колишніх військовослужбовців виявили боєприпаси та зброю без документів

14 November 2020, 12:29

У трьох жителів Житомирської області, колишніх військовослужбовців, 12 листопада СБУ та поліція виявили зброю та бойові припаси.

Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Досудовим слідством встановлено, що троє колишніх військовослужбовців, 1974-1975 років народження, жителів міст Новоград-Волинського та Баранівки, причетні до незаконного обігу зброї та засобів ураження», – йдеться у повідомленні.

У межах досудового розслідування, за погодженням із процесуальним прокурором, співробітники УСБУ в області спільно зі слідчими місцевого відділу поліції 12 листопада провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання трьох фігурантів справи.

Під час обшуків у гаражному приміщенні та помешканнях, де проживають особи, виявили бойові припаси та зброю без відповідних дозвільних документів, зокрема: гладкоствольну мисливську рушницю (без маркування), саморобну рушницю та майже 140 набоїв різного калібру.

Зброю та бойові припаси вилучено для проведення експертизи.

Досудове розслідування за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами місцевими жителями (ч.1 ст.263 КК України), яке проводить Новоград-Волинський відділ поліції, триває, встановлюються обставини кримінального правопорушення та можлива причетність до злочину інших осіб.

Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, 30 вересня 2020 року поліція Житомирської області виявила нелегальну зброярню в обійсті 39-річного жителя Коростенського району, який займався переробкою стартової зброї в бойову. Його «партнери» допомагали продати зброю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура зброя боєприпаси військовослужбовець  
Матеріали по темі