Події

У зоні ЧАЕС прикордонники Житомирського загону затримали трьох киян з металошукачами та пістолетом

15 November 2020, 10:23

У Чорнобильській зоні прикордонники Житомирського загону разом з поліцією 14 листопада затримали двох чоловіків і жінку, які мали з собою металошукачі, лопати та пістолет.

Про це Житомир.info повідомив відділ комунікації зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

«Учора, під час виконання завдань з підтримання режиму радіаційної безпеки в зоні відчуження, прикордонники відділу «Млачівка» Житомирського загону спільно зі співробітниками Нацполіції виявили на відселеній території трьох осіб», – йдеться у повідомленні.

Двоє чоловіків та жінка, жителі столиці, незаконно проникли в зону з метою екстремального туризму. Порушники мали з собою металошукачі та лопати, крім того, в одного з чоловіків наряд виявив травматичний 9-мм пістолет марки ПМ-Т, і три магазини, споряджені набоями до нього. Як з’ясувалось, дозволу на право носіння та зберігання пістолета киянин не мав.

Щодо затриманих громадян склали адміністративні протоколи за ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення».

Травматичну зброю та боєприпаси вилучили представники Національної поліції для з’ясування усіх обставин справи.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2019 року прикордонниками відділу «Іванків» Житомирського загону спільно зі співробітниками Національної поліції завернули трьох екстремалів, які вирушили у «турпохід» в зону відчуження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник прикордонний загін ЧАЕС зона відчуження  
Матеріали по темі