Новини компаній

Прості та зручні: обираємо стільці для кухні чи їдальні

16 November 2020, 11:17

Після Другої Світової війни Радянський Союз зіштовхнувся з масштабною проблемою нестачі житла. За справу взялись кращі фахівці. Архітектор Лазар Черіковер провів наукове дослідження та визначив мінімально необхідні площу та об'єм для людини та родини. Він боровся за кожен сантиметр. Так народились сумнозвісні "хрущовки".

Тепер ми живемо в просторих та світлих квартирах. В сучасних новобудовах. Архітектори вже не проектують крихітних кімнаток, більш схожих на пастки. Архітектура та дизайн інтер'єрів сильно змінились. А меблі залишились тими самими. Схоже, настав час обрати стільці для кухні чи їдальні за новими правилами.

М'якість має значення

Забудьте про табурет із твердим сидінням. Його придумали для того, щоб максимально зекономити місце та матеріали. Табурет легко ховається під стіл. На нього можна посадити і дитину, і дорослого. Але сидіти на табуреті максимально незручно. Та ще й шкідливо для здоров'я. В тому ж СРСР заможні громадяни клали на табуретки маленькі подушки.

Тому для кухні чи їдальні завжди обирайте стільці з м'якою поверхнею. М'якість повинна бути середнього ступеня.

Підтримка спини

Наступний параметр − ергономіка. Так, для кухні не обов'язково брати повноцінні крісла зі спинкою, що здатна дати підтримку навіть шийному відділу хребта. Достатньо буде невисокої, десь сантиметрів 30-50 спинки.

Аби підтримати хребет в місці найбільшого навантаження − поперековому відділі. Спинка має контактувати зі стільцем в зоні, що розташована десь на 10-12 см вище лінії ременя на штанах.

Сидячи на стільці без поперекової підтримки ви почнете почувати дискомфорт вже через 5-7 хв. За півгодини у вас навіть може з'явитись біль. А якщо ж у стільця є поперекова підтримка, перші відчуття незручності з'являться у вас не раніше, ніж через 20 хвилин сидіння. Звичайно, якщо ви одразу займете в кріслі правильне положення.

Барні стільці

Ознака розкоші та достатку. Їх використовують виключно під час сніданку. Коли швидкість має ключове значення. Мета барних стільців − сидіти якомога ближче до того, хто готує їжу. Щоб скоротити час її споживання. Деколи − під час коктейльних вечірок. Якщо у вас на кухні чи в їдальні є високі барні стільці, значить, у вас достатньо коштів на велику та простору квартиру чи будинок. Є місце, де можна поставити звичайні стільці та барні.

Коліщатка

А чому би й ні? Адже стільці в тому приміщенні, де ви приймаєте їжу, доводиться переміщувати досить часто. А наявність коліщаток спростить та пришвидшить цей процес. Звичайно, офісні крісла навряд чи підійдуть для кухні. Але придивіться до простих стільців. Зараз чи не половина моделей випускається на коліщатках. Зрештою, якщо вам у майбутньому не сподобається цей варіант, їх можна просто зняти.

Темний колір

Звичайно, це не догма, але дизайнери рекомендують брати на кухню чи в їдальню крісла темного чи яскравого кольору. Щоб виділити їх в інтер'єрі. Акцент на стільцях − це запрошення на них присісти. Такий собі яскравий прояв справжньої гостинності.

Джерело - https://vetromebel.com

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі