Суспільство

​У Житомирській області мобільні групи перевіряли перевізників: за тиждень зафіксували 88 порушень та виявили 5 нелегалів

20 November 2020, 10:50

У період 09 по 15 листопада 2020 в Житомирській області проведено тиждень безпеки дорожнього руху. Мобільні групи проводили перевірки на регулярних автобусних маршрутах і виявили 88 порушень.

Про це 20 листопада повідомили на сайті Житомирської ОДА.

«В ході заходів здійснено рейдові перевірки на регулярних автобусних маршрутах м. Житомира та району, організовано виїзди в Коростенський, Новоград-Волинський, Попільнянський райони області. Мобільні групи працювали на 87 км а/д. Київ – Чоп (пост ПП «Кочерів») та 158 км а/д. Виступовичі – Мог.-Подільський (пересувний пункт габаритно – вагового контролю в смт. Черняхів). За результатами заходів перевірено 368 транспортних засобів, виявлено 88 порушень, складено 57 актів про порушення законодавства про автомобільний транспорт, в т.ч. 5 на «нелегальних» автоперевізників. Виявили 88 порушень.За вказаний період виявлено 7 порушень габаритно-вагових параметрів та нараховано плати за проїзд 1086 євро», – йдеться у повідомленні.

На сайті повідомляють, що в Україні в період з 16 листопада по 16 грудня 2020 проводиться комплекс профілактичних заходів на автомобільному транспорті «Перевізник зима – 2020».

Мета заходів: проведення роботи щодо підвищення безпеки дорожнього руху, особливо при здійсненні пасажирських перевезень, перевірка технічного стану рухомого складу (в тому числі готовності до роботи у зимовий період та при ускладнених погодних умовах), проведення профілактичних заходів з попередження дорожньо – транспортних пригод, дотримання водіями режимів праці і відпочинку та інших вимог законодавства в сфері автомобільного транспорту.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці викрили посадовця Управління Укртрансбезпеки Житомирської області на систематичному отриманні хабарів від автоперевізників за приховування порушень під час проходження габаритно-вагового контролю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізники перевірка транспорт порушення  
Матеріали по темі