Події

​Поліція викрила 36-річного житомирянина, який розсилав неповнолітнім дівчатам інтимні фото і відео: чоловіку загрожує до 8 років в’язниці

20 November 2020, 14:04

У Житомирській області правоохоронці викрили 36-річного чоловіка у збочених діях відносно неповнолітніх.

Про це 20 листопада повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«36-річного жителя обласного центру правоохоронці обґрунтовано підозрюють у причетності до виготовлення та розповсюдження в соцмережі фото та відео порнографічного характеру, а також розбещення неповнолітніх. Відповідне кримінальне провадження розслідують слідчі Слідчого управління ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводження УСБУ в області та під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що житель м. Житомира за допомогою мобільного телефону виготовляв фото та відеоматеріали порнографічного характеру за своєї участі. Ці матеріали через фейкові анонімні акаунти він розповсюджував серед малолітніх дівчат, з якими знайомився у соціальних мережах. Окрім того, чоловік у ході спілкування з дітьми спонукав їх до зйомки та надсилання йому у відповідь відео та фотоматеріалів аналогічного змісту.

«20 листопада правоохоронці провели за місцем проживання фігуранта санкціонований обшук, в ході якого виявили та вилучили докази, які підтверджують причетність чоловіка до вчинення злочинів. Наразі чоловікові уже повідомлено про підозру у вчиненні понад десятка епізодів кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 301 КК України (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ще один епізод – за ч.2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні поліції.

За чинним законодавством за сукупністю вчинених протиправних діянь відносно малолітніх осіб чоловікові може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

За інформацією пресслужби прокуратури Житомирської області, під час обшуку в помешканні фігуранта справи правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, одяг та інші речі, а також знайшли речовину, схожу на наркотичну.

«За даними слідства, 37-річний житель Житомира у своєму помешканні організував виготовлення та зберігання відеопродукції порнографічного характеру, яку розповсюджував серед неповнолітніх через соціальну Інтернет-мережу. У п’ятницю, 20 листопада, за погодженням із процесуальним прокурором, слідчими поліції спільно із співробітниками відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки УСБУ в області, за місцем проживання фігуранта справи проведено обшук та вилучено планшет, телефон, одяг, комп’ютер – речові докази, за допомогою яких вчинявся злочин. Крім того, у ході обшуку виявлено та вилучено речовину, зовні схожу на наркотичний засіб вид та розмір якого буде встановлено відповідною експертизою», - повідомили в прокуратурі.

За погодженням з ювенальним прокурором до суду вже скеровано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

Як повідомляв Житомир.info, з травня 2020 поліція розслідує справу щодо інтелектуального розбещення неповнолітньої з Романівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбещення неповнолітня  
Матеріали по темі