Здоров'я

У Житомирській ОДА назвали лікарні, які найбільш завантажені хворими на COVID-19, але запевнили, що місця є

23 November 2020, 11:41

За тиждень (16-22 листопада) у Житомирській області лабораторно підтвердили 3929 випадків коронавірусної хвороби, 44 пацієнти померли від ускладнень COVID-19. За вказаний період понад 2,5 тисяч людей одужали.

Такі статистичні дані під час щотижневого онлайн-брифінгу навела заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«За минулий тиждень у Житомирській області на коронавірус захворіли 3929 осіб. Захворюваність на 100 тисяч населення в області становить 649,7, це значно вищий показник, ніж середній по Україні. Середній по Україні – 431,8. Кількість одужалих за минулий тиждень – 2553. Кількість людей, які, на жаль, не подолали цю хворобу, – 44», – повідомила Наталія Остапченко.


Відео онлайн-брифінгу з Facebook-сторінки Житомирської ОДА

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик розповів, що станом на ранок 23 листопада стаціонарне лікування отримують понад 800 пацієнтів з коронавірусом, 19 хворих підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Микола Суслик запевнив, що лікувальні заклади повністю справляються з ситуацією.

«На сьогоднішній день заклади охорони здоров’я повністю справляються з цією ситуацією, яка є з COVID-19. Заклади завантажені на 46,4%, розгорнуто на сьогоднішній день 2505 ліжок, і ми маємо 812 пацієнтів, які знаходяться у нас в стаціонарі, 316 з них перебувають на кисневій підтримці, 19 пацієнтів важких і знаходяться на апаратах штучної вентиляції легень. Заклади охорони здоров’я практично на 54% забезпечені точками для подачі кисню і концентраторами. Сьогодні в нас у лікарнях є 290 концентраторів, найближчим часом ми плануємо закупити ще 171, і виділені кошти додатково для того, щоб закупии близько 310 концентраторів для наших закладів», – зауважив начальник управління охорони здоров’я.

Він також додав, що з початку пандемії коронавірус виявили у 966 дітей, нині на стаціонарному лікуванні перебувають 11 дітей, пацієнтів у тяжкому стані серед них немає.

Відповідаючи на запитання журналістів, Наталія Остапченко назвала лікарні, які найбільш завантажені хворими на COVID-19, однак, запевнила вона, у всіх лікарнях ще є місця для пацієнтів з таким діагнозом чи підозрою на хворобу.

«Найбільш завантаженими є Малинська міська лікарня, Новоград-Волинське міжрайонне територіальне медичне об’єднання, Олевська центральна лікарня, Хорошівська центральна лікарня, а також Андрушівська центральна лікарня. Значно завантажені і лікарні міста Житомира – № 1 та № 2. Ситуації, коли немає місць у лікарнях, у нас немає», – стверджує заступниця голови ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 23 листопада 2020 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 26966 випадків коронавірусної хвороби. Зокрема, за минулу добу, 22 листопада, зареєстрували рекорду кількість нових інфікувань COVID-19 – 812. За період пандемії зафіксовано 449 летальних випадків, у тому числі за минулу добу – 11. Подолав хворобу загалом 14891 пацієнт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікарня брифінг Остапченко Суслик  
Матеріали по темі