Події

Житомирянка перерахувала 15 тис. грн шахрайці, яка пообіцяла їй благодійну допомогу з Німеччини

24 November 2020, 14:29

Житомирянка впіймалася на гачок шахрайки й переказала 15 тисяч гривень на запропонований рахунок, сподіваючись отримати благодійну допомогу з Німеччини, оскільки збирала кошти на лікування матері. «Благодійна допомога» не надійшла, а зв'язок із незнайомкою обірвався.

Про це 24 листопада повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«До Житомирського відділу поліції звернулась жителька обласного центру та розповіла, що близько тижня тому до неї зателефонувала незнайомка, яка назвалась представником фінансової компанії. За словами співрозмовниці, на неї очікує грошовий переказ з Німеччини, однак кошти надійти не можуть через ліміт карткового рахунку. Для отримання грошей жінці запропонували активізувати певний рахунок, переказавши туди власні кошти», – йдеться у повідомленні.

Заявниця повірила незнайомці, адже за допомогою соціальних мереж збирала фінансову допомогу для лікування своєї матері. Вона здійснила переказ 15 000 гривень на вказаний їй банківський рахунок. І лише згодом зрозуміла, що її ошукали: не отримавши «благодійної допомоги», жінка втратила і власні заощадження. Натомість контакт із нібито представницею фінустанови прогнозовано обірвався.

Нині правоохоронці встановлюють осіб, причетних до правопорушення. Попередня правова кваліфікація події – ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Поліцейські закликають громадян не здійснювати сумнівні фінансові операції.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2020 року до поліції звернулась житомирянка із повідомленням про ошуканство, учинене її віртуальним другом. На прохання незнайомця жінка перерахувала 1 тисячу доларів США за посилку з подарунками. Однак ні подарунка, ні своїх коштів жінка не отримала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі