Події

Житомирянин за 15 тис. доларів замовив вбивство свого бізнес-партнера, яке хотів замаскувати під самогубство, але завадили правоохоронці

24 November 2020, 17:52

У Житомирі правоохоронці попередили умисне вбивство підприємця, замовленого за 15 тис. доларів США.

Про це 24 листопада повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У вівторок, 24 листопада, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, в межах розслідування кримінального провадження, слідчими Головного управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в області затримано організатора умисного вбивства на замовлення, вчиненого з корисливих мотивів», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що 41-річний мешканець міста Житомира організував умисне вбивство на замовлення свого колишнього партнера по бізнесу.

Для реалізації свого злочинного умислу та безпосереднього виконання залучив свого знайомого, пообіцявши йому грошову винагороду на суму 15 тис. доларів США та почав підготовчі дії.

Зокрема, для полегшення виконання замовного вбивства організатор надав виконавцю зібрану інформацію про «жертву» та визначив спосіб вчинення вбивства, яке мало бути замасковане під самогубство.


Відео поліції

«Однак, вчинити замовне вбивство не вдалося. Після передачі першої частини грошових коштів в якості оплати за виконану «роботу» був викритий правоохоронцями. Наразі вирішується питання про повідомлення особі про підозру та застосування запобіжного заходу. Досудове розслідування за п.6, 11 ч.2 ст. 115 КК України проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура», - повідомили в прокуратурі.

У пресслужбі ГУНП в Житомирській області додали, що інформація про підготовку замовного вбивства надійшла до правоохоронців приблизно місяць тому.

«Попередньо встановлено, що чоловік мав наміри вирішити підприємницькі питання на свою користь, усунувши свого бізнес-партнера. Близько місяця тому поліцейські отримали оперативну інформацію про готування особливо тяжкого злочину. Для перевірки відомостей слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до статей 14 (Готування до кримінального правопорушення) та 115 (Умисне вбивство) КК України. У ході досудового розслідування правоохоронці провели низку слідчо-розшукових заходів, у тому числі непублічного характеру. У результаті вказана інформація знайшла своє підтвердження. За наявними відомостями, один із житомирських підприємців планував усунути свого партнера по бізнесу, замовивши його кілеру. Попередньо відомо, що чоловік мав загинути у результаті нібито нещасного випадку. 24 листопада слідчі СУ ГУНП, поліцейські Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та бійці КОРДу затримали 41-річного жителя обласного центру після передачі ним завдатку для виконання злочинного наміру. Загалом, за наявною інформацією, після виконання замовлення чоловік обіцяв сплатити виконавцю 15 тис. доларів США», - повідомили в поліції.

Подібні протиправні дії караються до 15 років позбавлення волі або довічним ув’язненням.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 у Рівному затримали замовника вбивства активіста, який виступав проти видобутку бурштину та вирубки лісів у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замовне вбивство бізнесмен  
Матеріали по темі