Події

У селі Житомирської області чоловік намагався загасити пожежу в будинку та отримав опіки

25 November 2020, 11:01

У селі Закутинці Бердичівського району Житомирської області 24 листопада сталася пожежа в житловому будинку. Господар намагався самостійно загасити полум’я та отримав опіки рук і ніг.

Про це повідомляє пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«24 листопада, о 14:28, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку в с. Закутинці Бердичівського району. Загорання виявила сусідка власника. Жінка незадовго до пожежі побачила, що в її оселі блимає світло, а коли виглянула у вікно, то вже сусідська покрівля повністю палала», – йдеться у повідомленні.

На момент прибуття вогнеборців до місця події полум’ям був повністю охоплений дах будинку на площі 50 кв. м. Через сильні пориви вітру існувала загроза поширення пожежі на господарчу будівлю та літню кухню, розташовані неподалік. Ускладнювалася ситуація великою пожежною навантаженістю – на горищі будинку знаходилося близько 2 тонн сіна, яке також зайнялося. Оцінивши всі фактори ризику, керівник гасіння запросив допомогу для ліквідації пожежі.

Крім того, з’ясувалося, що під час самостійного гасіння полум’я отримав опіки верхніх та ніжних кінцівок господар будинку. Каретою швидкої допомоги його було госпіталізовано до Бердичівської центральної районної лікарні.

О 15:20 год. пожежу локалізовано. Тривалий час вогнеборці розбирали та проливали водою тліюче сіно, аби запобігти повторному займанню. Пожежу ліквідували о 17:55.

Вогонь знищив дах будинку на домашні речі. Вдалося не допустити розповсюдження пожежі на сусідні будівлі.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежної техніки. Попередньо встановлено, що до займання могло призвести коротке замикання в електромережі. Однак остаточні обставини наразі встановлюються.

Як повідомляв Житомир.info, 19 листопада 2020 року в селі Привітів Любарського району Житомирської області горів житловий будинок. На пожежі загинула 28-річна жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники Закутинці Бердичівський район опіки  
Матеріали по темі